Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NJIHOVE PRIČE NISU JEDNOSTAVNE

'Mama je za ovo saznala samo tjedan dana prije nas'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Priznati djetetu da ste homoseksualac, vjerojatno je jedan od najtežih razgovora koje čovjek može voditi u životu. Ali alternativa tom razgovoru je život u laži.

Imate li i vi sličnu priču? Pošaljite nam na moj.report@novatv.hr, a mi ćemo poštovati vaš zahtjev za anonimnost.

Pročitajte i ovo Chongqing U Kini pogubljen par Opak, okrutan i odvratan zločin: Nagovorila ljubavnika da ubije svoju djecu kako im ne bi bila prepreka u vezi Ilustracija Državni zavod za statistiku Demografski slom Hrvatske - rođeno najmanje djece u povijesti: Ipak, ima jedna svijetla točka

Iako su ušli u brak s osobom drugog spola i s njima osnovali obitelj, brojne su osobe suočile sebe i svoju obitelj s istinom da su gay, tek kasnije u životu. Britanski Telegraph prikupio je priče nekoliko osoba koje su se našle u situacijama da su im roditelji rekli kako nastavljaju život s partnerom istog spola.

Otac Lydie Doyle (21) ostavio je njezinu majku prije 14 godina. Lyidia je imala sedam, a njezin brat 14 godina, kada su roditelji sjeli s njima za stol, a otac je rekao: 'Ja sam gay.'

'Veza mojih roditelja uvijek se činila dobrom. Upoznali su se u školi kada su imali 17 godina i zajedno su od tada. Mama je za ovo saznala samo tjedan dana prije nas. Tata joj je to samo jednog dana rekao. Bio je na poslovnom putu. Svi su se ondje napili za večerom, a on je to izbrbljao jednoj osobi koja poznaje mamu. Bilo ga je strah da će reći mami, pa joj je odlučio to sam reći', ispričala je Lydia.

GDJE SU HOMOSEKSUALCI SRETNI, A GDJE NESRETNI Pogledajte kartu!

Mama i ona prihvatile su ono što im je rekao, a brat se zatvorio i nije ni s kim o tome želio razgovarati. Lydia kaže kako njezin tata već godinama živi sa svojim partnerom te da s njim komunicira svaki dan.

'Puno ga volim, ali naučila sam da ne treba vjerovati ljudima. Nikada zapravo ne možete poznavati nekoga, čak ni one za koje mislite da ih poznajete dobro', zaključuje Lydia.

Otac Eve Clarke (29) ostavio je njezinu majku prije 17 godina, nakon 17 godina braka. Sada živi s partnerom Markom. Eve ima brata starog 31 godinu.

'Nakon mog 12. rođendana, mama i tata su sjeli s nama na večeru i rekli: 'Odlučili smo da nećemo više ostati zajedno kao par. Ali tata će još neko vrijeme živjeti kod nas'. Zaljubili su se još u djetinjstvu i vjenčali u 20-ima. Ali posljednjih nekoliko godina, spavali su u posebnim sobama. Nikada se nisu svađali ni vikali', rekla je Eve.

Njezin se otac iselio iz obiteljske kuće godinu dana nakon tog razgovora, a ona i brat su ga posjećivali vikendima. Nakon što im je rekao da je gay, rekli su mu da to znaju. 'Nikada nije razgovarao o ženama, samo o svom prijatelju. Mark je uvijek bio ondje vikendima. Pojavio bi se i prespavao barem jednu noć', kaže Eve.

Dodaje da je njezin brat jednom komentirao kako je tata gay. 'Veoma sam bliska sa svojim bratom, a kada nam je tata rekao, brat i ja smo razgovarali o tome međusobno. 'Pa, nije se promijenio. On je još uvijek ista osoba kakvom ga znamo', zaključili su.

Eve kaže kako sada s tatom, njegovim partnerom i majkom i njezinim novim mužem odlaze zajedno na ljetovanja i da im je lijepo.

Shelley Clarke (43), kaže kako nije najbolje prihvatila kada joj je majka rekla da se zaljubila u ženu. Dogodilo se to nakon što se razvela od njezinog tate, sjedili su na kauču i gledali televiziju, a onda joj je mama rekla kako je upoznala jednu ženu i zaljubila se u nju.

Shelley joj je to, kaže, jako zamjerila pa je prekinula kontakte s njom. Sve dok nije sa 34 godine rodila dijete. 'Tada stvarno trebate svoju mamu, a nisam željela da djeca odrastu a da je ne poznaju. Nazvala sam je i pitala hoće li doći. Došla je, pričali smo, plakali i ispričala sam joj se', rekla je Shelley.

Sarah Mason (75) je umirovljena knjižničarka koja kaže da se za vrijeme školskih dana zaljubljivala u kolegice. Međutim, u časopisima je pročitala kao je to samo faza i da će proći. Stoga se udala za jednog mladića, rodila mu djecu, ali život s njim nije je upotpunjavao.

Jednom je prilikom upoznala svoju sadašnju partnericu, a kada je shvatila da više ne može nastaviti brak s muškarcem zatražila je razvod. Njegova je reakcija bila oduzimanje djece koji su tada bili tinejdžeri i hranjenje djece pričama protiv majke. Sarah već desetljećima nije vidjela svoju kćeri i sina, jer na kraju su oni odbili vidjeti nju.

'Živim u nadi, ali nemam očekivanja, da ću ikada više vidjeti svoju djecu. Puno sam bila u depresiji i liječila se terapijama. Od nedavno imam veoma dobru savjetnicu koja me naučila da to moram prihvatiti', zaključila je Sarah.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene