Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Još postoji jaz između Grčke i Makedonije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još uvijek postoji veliki jaz u sporu između Grčke i Makedonije oko njezina imena, ali postoje pojedinosti koje su ohrabrujuće, rekao je u srijedu u Skoplju posrednik UN-a u sporu između dviju zemalja Matthew Nimetz.

Nimetz je u srijedu u Skoplju razgovarao s predsjednikom Brankom Crvenkovskim, premijerom Nikolom Gruevskim, ministrom vanjskih poslova Antonijom Milošoskim i zatim otputovao u Solun.

Pročitajte i ovo Prosvjedi u Grčkoj - 3 prosvjedovalo 30.000 ljudi VIDEO Nemiri na ulicama Grčke na godišnjicu stravične željezničke nesreće: Letjeli molotovljevi kokteli i suzavci Grčki premijer Alexis Tsipras (Foto: AFP) Završio 27-godišnji spor Grčki parlament prihvatio pristupanje Makedonije u NATO savez: "Osjećam da smo učinili svoju patriotsku dužnost"

Nimetz je prije puta u Grčku izjavio da i dalje postoji veliki jaz između dviju zemalja, ali je naglasio da postoje pojedinosti koje su ohrabrujuće.

"Oduševljen sam ozbiljnošću kojom makedonski državni vrh razmatra sve aspekte mogućeg kompromisa oko imena iako još uvijek postoji veliki jaz u pozicijama obje strane", rekao je posrednik UN-a. "Upoznat sam sa svim detaljima koji su prihvatljivi a koji nisu za Makedoniju, što je dobra osnova za nastavak pregovora", dodao je.

Posrednik UN-a intenzivno putuje između dviju zemalja i trudi se postići kompromis oko imena Makedonije prije summita NATO-a u Bukureštu kako bi se izbjegla mogućnost da Grčka stavi veto na makedonsku pozivnicu za Savez.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene