Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najveća operacija do sada

Ujedinjeni Jordan, SAD, Francuska i Egipat: Na sjeveru Gaze zrakom dopremljena hrana i humanitarna pomoć

Ispuštanje hrane i humanitarne pomoći zrakom
Ispuštanje hrane i humanitarne pomoći zrakom AFP PHOTO / JORDANIAN ARMY
Aktualno Galerija Ispuštanje hrane i humanitarne pomoći zrakom Ispuštanje hrane i humanitarne pomoći zrakom Foto: AFP PHOTO / JORDANIAN ARMY Avioni Jordanske vojske Avioni Jordanske vojske Foto: AFP PHOTO / JORDANIAN ARMY Humanitarna pomoć Gazi - 1 Humanitarna pomoć Gazi - 1 Foto: Profimedia +0 Humanitarna pomoć Gazi - 2 Galerija 1/4 >>
Jordan je, u suradnji sa SAD-om, Francuskom i Egiptom, u utorak ispustio najveću količinu hrane i humanitarne pomoći do sada na sjever Gaze.

Jordan je u utorak priopćio da je u suradnji sa Sjedinjenim Američkim Državama, Francuskom i Egiptom izveo najveće ispuštanje hrane i humanitarne pomoći iz zraka u Pojas Gaze.

U operaciji su sudjelovala tri zrakoplova jordanskih oružanih snaga, tri američka zrakoplova, jedan egipatski i jedan francuski.

Pomoć je bačena na sjever Gaze.

Pročitajte i ovo Emmanuel Macron Ima jasan stav Macron žestoko kritizirao zapadne saveznike: "Nemojte biti kukavice, povijest će vas pamtiti"

Paketi pričvršćeni za padobrane uključuju pomoć Svjetskog programa za hranu (WFP), priopćile su jordanske oružane snage.

 

 

Jordan isporučuje hranu i zalihe u Gazu zrakom od studenog, a nedavno su se tim operacijama počele pridruživati i druge zemlje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene