Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Sada ne pobjeđujemo''

Upozorenje američkog minista obrane koje se nikome neće svidjeti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talibani napreduju u Afganistanu, upozorio je u utorak američki ministar obrane Jim Mattis dok američka administracija razmatra jačanje američkog vojnog sastava u toj zemlji.

"Sada ne pobjeđujemo. To ćemo ispraviti što je prije moguće", rekao je šef Pentagona Jim Mattis pred Kongresom.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin scenarij koji nitko ne želi Putin na krilima pobjede: "Svima je jasno da će ovo biti samo jedan korak od trećeg svjetskog rata" Slika nije dostupna Nekad vjerni pomagači FOTO Amerikanci iza sebe ostavili i desetke radnih pasa, grupe za zaštitu životinja zgrožene: "To je smrtna presuda za njih"

"Talibani su prošle godine bili uspješni i pokušavaju to ponoviti ove godine. U ovom trenutku mislim da neprijatelj napreduje", rekao je.

Administracija predsjednika Donalda Trumpa mora se izjasniti o jačanju američkih vojnih snaga u Afganistanu, što je zatražio šef američkih snaga i snaga NATO-a na terenu general John Nicholson.

Trenutačno se u Afganistanu nalazi oko 8400 američkih vojnika, uz 5000 savezničkih vojnika NATO-a.

Ministar obrane je ocijenio da bi američki vojnici mogli pomoći afganistanskim snagama da napreduju ako bi im bilo dopušteno približiti su sukobima. Za sada američki vojnici imaju savjetodavnu ulogu.

Amerikancima bi mogla biti dopuštena veća zračna podrška i veća podrška afganistanskim snagama, rekao je. Talibani su u Afganistanu u ofenzivi i preuzeli su odgovornost za niz napada, posebice na baze i afganistanske vojne položaje.

Oni su preuzeli odgovornost za napad u subotu kada su ubijena trojica američkih vojnika i ranjen jedan u Nangarharu, na istoku Afganistana.

Prošlog mjeseca talibani su izvršili jedan od najsmrtonosnijih napada u Kabulu otkad ih je koalicija na čelu s NATO-om svrgnula s vlasti 2001. nakon što su zemljom vladali pet godina. U tom je atentatu poginulo više od 150 ljudi. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene