Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dva puta u jednom danu

Američke bespilotne letjelice opet u akciji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osam članova al-Kaide ubijeno je u dva napada bespilotnim letjelicama u četvrtak u Jemenu, u sedmom takvom napadu u toj zemlji od kraja srpnja, naveli su plemenski dužnosnici.

Prvi napad, izveden u zoru, bio je usmjeren na dva automobila istočno od glavnog grada Sane. Tada je ubijeno šest pripadnika al-Kaide, precizirao je jedan neimenovani dužnosnik.

Pročitajte i ovo Ilustracija Samoobrana ili početak rata Biraju se strane nakon napada na hutiste u Jemenu: Stavovi dijela europskih političara moguće su iznenađenje za Veliku Britaniju i SAD Prizor napada Rat u Crvenom moru VIDEO Pogledajte prve dramatične snimke napada na Jemen! Hutisti poručili: "Platit ćete visoku cijenu"

>> Američke bespilotne letjelice u akciji: Ubijeno 6 članova Al-Kaide

Drugi napad je bio usmjeren na automobil u kojem su bila dvojica pripadnika al-Kaide na jugu zemlje, rekao je jedan plemenski dužnosnik. Dvojica napadnutih su ubijena.

Ti su napadi vođeni pošto su Sjedinjene Države prije tjedan dana pokrenule sigurnosne mjere nakon al-Kaidinih prijetnji napadima i zatvorile dvadesetak predstavništava na Bliskom istoku, uključujući i Sanu, te u Africi. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene