Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Šest osoba za koje se vjeruje da su članovi Al-Kaide ubijeno je u noći na nedjelju u napadu što su ga, pretpostavlja se, izvele američke bespilotne letjelice na jugu Jemena, izvijestio je AFP pozivajući se na vojne izvore.


Cilj napada bila su dva vozila u kojima se nalazilo šest aktivista ekstremističke mreže. Napad se dogodio blizu regije Mahfad, u pokrajini Abjane, rekao je isti izvor želeći ostati anoniman.

"Cilj noćašnjeg napada bespilotnom letjelicom bila su dva vozila članova Al-Kaide u blizini Mahfada, pri čemu je ubijeno šest osoba koje su se u njima nalazile", rekao je izvor.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO Jemenski 'kipući kotao': Odgovori na to gdje leži problem u toj siromašnoj zemlji Slika nije dostupna Kaos gura plemena u naručje Islamske države

>> VIDEO S AK-47 uperenim u vrat, student moli da ga se spasi

Al-Kaida je i dalje aktivna u Mahfadu, regiji smještenoj blizu Zindžibara i Džara, dvaju sela koja su bila pod kontrolom terorističke mreže tijekom godinu dana, nakon čega su ih vojne snage protjerale u lipnju 2012. Pripadnici Al-Kaide potom su se premjestili u okolna planinska područja, nastavivši s napadima na vojsku i snage sigurnosti. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook