Američki znanstvenik iz Hrvatske ogradio se od osumnjičenog pedofila koji ga je naveo kao rezervnog izvršitelja svoje oporuke. Kaže da od Epsteina nikada nije primio novac. Nije poznato kako su njih dvojica povezani.

Galerija


"Šokiran sam! Nitko me nije kontaktirao u vezi toga i ne namjeravam ispuniti te dužnosti", kazao je Boris Nikolić kojeg je američki milijarder osumnjičen za pedofilski skandal odabrao za izvršitelja oporuke. Jeffery Epstein objesio se prošlog tjedna u ćeliji prije nego je dočekao suđenje za seksualno iskorištavanje i trgovanje maloljetnicama u seksualne svrhe.

Vezani članci Svećenik, ilustracija (Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL) Šokantna svjedočanstva o seksualnim predatorima u crkvenoj organizaciji: "Ovo je izvješće teško i čitati..." Nasilje, ilustracija Vrhovni sud potvrdio presudu seksualnom zlostavljaču: Najmanje sedam puta imao snošaj s 13-ogodišnjakinjom

Nikolić se odmah ogradio od Epsteina i kazao kako nikad nije od njega primao novac. Zasad ostaje nepoznanica kako su njih dvojica povezani, piše Daily Mail.

U Epsteinovoj se oporuci spominju četiri osobe. Epstein je kao svojeg nasljednika naveo svojeg brata Marka, a dugogodišnjeg prijatelja Richarda Kahna i odvjetnika Darrena Indykea kao izvršitelje te oporuke. Nikolića je naveo kao rezervnog izvršitelja svoje oporuke.

Epsteinovo se bogatstvo procjenjuje na više od 577 milijuna dolara, što je gotovo 20 milijuna dolara više nego što je on prošlog mjeseca prijavio.

Boris Nikolić je Zagrepčanin koji je 1994. godine diplomirao na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, a zatim se otišao usavršavati na Harvard u SAD. Bio je savjetnik Bila Gatesa te su 2015. njih dvojica zajedno osnovali tvrtku Editas Medicine za uređivanje genoma, u vrijednosti od 120 milijuna dolara.

Epsteinov slučaj inkriminirao je i cijeli niz uglednika za koje postoji šansa da su s njime sudjelovali u podvođenju maloljetnica.