Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pedofilski skandal

Jeffrey Epstein za izvršitelja oporuke odabrao - Zagrepčanina: "Šokiran sam! Neću to napraviti"

Prosvjednica drži fotografiju Jeffreyja Epsteina (Foto: AFP)
Prosvjednica drži fotografiju Jeffreyja Epsteina (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija Prosvjednica drži fotografiju Jeffreyja Epsteina (Foto: AFP) Prosvjednica drži fotografiju Jeffreyja Epsteina (Foto: AFP) Foto: Afp Jeffrey Epstein (Foto: AFP) Jeffrey Epstein (Foto: AFP) Foto: Afp +0 Jeffrey Epstein (Foto: AFP) Galerija 1/3 >>
Američki znanstvenik iz Hrvatske ogradio se od osumnjičenog pedofila koji ga je naveo kao rezervnog izvršitelja svoje oporuke. Kaže da od Epsteina nikada nije primio novac. Nije poznato kako su njih dvojica povezani.

"Šokiran sam! Nitko me nije kontaktirao u vezi toga i ne namjeravam ispuniti te dužnosti", kazao je Boris Nikolić kojeg je američki milijarder osumnjičen za pedofilski skandal odabrao za izvršitelja oporuke. Jeffery Epstein objesio se prošlog tjedna u ćeliji prije nego je dočekao suđenje za seksualno iskorištavanje i trgovanje maloljetnicama u seksualne svrhe.

Pročitajte i ovo Bivši šef riječkih katoličkih skauta dobio dodanih pet i pol godina zatvora zbog pedofilije vrebao maloljetnicu Bivši šef katoličkih skauta, osuđeni pedofil, dobio dodatnih pet i pol godina zatvora zbog novih zlodjela Ilustracija "Majka puna ljubavi" Susjedi u šoku: Majka snimala petogodišnju kćer i prodavala slike pedofilima

Nikolić se odmah ogradio od Epsteina i kazao kako nikad nije od njega primao novac. Zasad ostaje nepoznanica kako su njih dvojica povezani, piše Daily Mail.

U Epsteinovoj se oporuci spominju četiri osobe. Epstein je kao svojeg nasljednika naveo svojeg brata Marka, a dugogodišnjeg prijatelja Richarda Kahna i odvjetnika Darrena Indykea kao izvršitelje te oporuke. Nikolića je naveo kao rezervnog izvršitelja svoje oporuke.

Epsteinovo se bogatstvo procjenjuje na više od 577 milijuna dolara, što je gotovo 20 milijuna dolara više nego što je on prošlog mjeseca prijavio.

Boris Nikolić je Zagrepčanin koji je 1994. godine diplomirao na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, a zatim se otišao usavršavati na Harvard u SAD. Bio je savjetnik Bila Gatesa te su 2015. njih dvojica zajedno osnovali tvrtku Editas Medicine za uređivanje genoma, u vrijednosti od 120 milijuna dolara.

Epsteinov slučaj inkriminirao je i cijeli niz uglednika za koje postoji šansa da su s njime sudjelovali u podvođenju maloljetnica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene