Britansku kraljevsku obitelj potresa još jedan skandal. Je li moguće da je princ Andrew uvučen u pedofilsku aferu?

Galerija


Najnoviji skandal britanske kraljevske obitelji ne uključuje Meghan i Harryja već obično mirnog i samozatajnog člana obitelji koji se rijetko eksponira u medijima i o kojem zapravo javnost ne zna puno. 

Vezani članci Uznemiravanje, ilustracija Strava u Bjelovaru: Majka preko Facebooka prodavala pedofilu fotografije i videosnimke svoje gole kćeri (10) Princ Andrew Princa Andrewa optužili da ne želi pomoći istražiteljima: "Sve je to zbog što veće medijske pažnje"

Princ Andrew, sin kraljice Elizabete i brat princa Charlesa uvukao se u nezgodnu situaciju zbog svojeg bliskog prijateljstva s američkim milijarderom Jeffreyem Epsteinom, osuđivanim pedofilom. Epstein si je nedavno oduzeo život dok je čekao suđenje za seksualno iskorištavanje i trgovanje maloljetnicama u seksualne svrhe. 

Epstein, slavni financijaš i poznati biznismen, ali i osuđeni pedofil, oduzeo si je život u svojoj ćeliji na Manhattanu, a njegov slučaj inkriminirao je i cijeli niz uglednika za koje postoji šansa da su s njime sudjelovali u podvođenju maloljetnica. 

Bill Clinton, Donald Trump, Woody Allen, a i princ Andrew neki su od najitnimnijih Epsteinovih prijatelja, a šuška se da će se i nad njima provesti istraga o upletenosti u pedofilske seks skandale. 

Buckinghamska palača oštro je reagirala na insinuacije da je njezin član uključen na bilo koji način u pedofilske krugove, a samo jedan dan nakon što su britanski tabloidi objavili video iz 2010. na kojoj princ i Epstein sjede u društvu vrlo mlade djevojke u intimnoj atmosferi luksuzne vile, palača je zaprijetila tužbama. 

"Vojvoda od Yorka je zaprepašten nedavnim napisima o navodnim zločinima Jeffreyja Epsteina. Njegovo kraljevsko visočanstvo osuđuje iskorištavanje ljudi i navodi da bi on sudjelovao ili podržavao takvo ponašanje su užasni", stoji u izjavi koju je odmah nakon objavljenog videa objavila Buckinghamska palača.

Prošlog je mjeseca princ Andrew odstupio kao trgovinski izaslanik Ujedinjenog Kraljevstva, što su mnogi protumačili kao posljedicu skandala vezanog uz Epsteina, a još je u ožujku ove godine otkriveno kako je problematični princ nastavio održavati kontakt s milijarderom unatoč tome što je već bio osuđen za pedofiliju 2008. godine te da je njegova bivša supruga primila više od 18 tisuća dolara od njega kako bi platila svoje dugove.

Kraljevska obitelj stoji uz princa, a njegova majka kraljica Elizabeta s njime je prošlog tjedna otišla i na misu i pokazala se u javnosti ne bi li svima poručila kako čvrsto vjeruje u tvrdnje svoga sina o njegovoj nevinosti.

Andrew se našao u problemima kada je jedna od žena koje je Epstein "prodavao" svojim prijateljima u tužbi navela kako je bila natjerana na seksualne odnose s princem u Londonu, New Yorku i na Epsteinovom privatnom otoku. Buckinghamska palača je njezine navode je još 2015., kada su se prvi put proširili, odmah proglasila netočnima te naglasila kako princ Andrew nikada nije imao seksualne odnose s maloljetnicama.

Dok Andrewu naizgled svi pružaju podršku, princ Charles, najstariji od djece kraljice Elizabete II. i prvi u redu za britanski tron, nije nimalo sretan što je cijela obitelj uvučena u skandaloznu priču.

Prije 10 godina su je prozvali najljepšom djevojčicom na svijetu, a sada oduševljava fotkama u bikiniju