Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rijedak medicinski slučaj

Jednogodišnja djevojčica 'nosi' vlastitu sestru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Liječnici u Saudijskoj Arabiji nemalo su se iznenadili kada je ultrazvučni pregled pokazao da je jednogodišnja djevojčica trudna.

Ispostavilo se da je majka djevojčice začela blizance pa se jedan embrio počeo razvijati u maternici drugog djeteta, piše Pravda.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kao da je još u maternici ZADIVLJUJUĆI TRENUTAK: Beba rođena u netaknutom vodenjaku Slika nije dostupna U majčinoj utrobi Pogledajte kako nastaje ljudsko lice!

Iako liječnici govore da je riječ o jedinstvenom slučaju, a arapski mediji nagađaju kako će vađenje fetusa iz maternica djevojčice biti ubojstvo,  još je sličnih slučajeva zabilježeno u povijesti.

Godine 2006. farmeru iz Indije starom 36 godina uklonjen je fetus brata kojeg je cijeli život nosi u trbuhu. Čovjek je zatražio liječničku pomoć nakon što mu je trbuh narastao do te mjere da mu je otežavao disanje.

Liječnici su bili uvjereni da je riječ o ogromnom tumoru u njegovom trbuhu. No, zatekli su genitalije, kosu, nokte i dijelove čeljusti. 

Indijski liječnici 2002. godine otkrili su fetus u tijelu 6-mjesečnog dječaka. Mrtvi fetus težio je čak jedan kilogram, dok je težina dječaka bila 6.5 kilograma.

Ovaj fenomen poznat je pod imenom fetus u fetusu. Radi se o iznimno rijetkoj pojavi koja se događa jednom u 500.000 trudnoća i to u vrlo ranoj fazi. U pravilu, fetus umire u majčinoj maternici.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene