Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napad politički motiviran

Jedan ubijen, trojica ranjena u eksploziji u Kijevu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U eksploziji u Kijevu u srijedu je poginuo jedan muškarac, a trojica su ranjena, među njima i ukrajinski zastupnik Ihor Mosijčuk, napisao je dužnosnik ministarstva unutarnjih poslova na Facebooku.

Ihor Mosijčuk, član oporbene Radikalne stranke, primljen je u bolnicu, ali nije u životnoj opasnosti, a njegov osobni čuvar izgubio je život, rekao je stranački čelnik Oleh Ljaško.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini

 

Savjetnik u ministarstvu unutarnjih poslova Zorjan Škirjak rekao je da su istražitelji na mjestu nesreće, gdje se mogao vidjeti motocikl koji je raznesen blizu ulaza u televizijsku postaju.

"Četiri su osobe ranjene u eksploziji. Nažalost, jednu nismo mogli spasiti. Umrla je na putu u bolnicu od zadobivenih rana", rekao je.

Glasnogovornica kijevske policije Oksana Bliščik rekla je da su vlasti u 21:05 sati po srednjoeuropskom vremenu primile informaciju o eksploziji automobila u četvrti Solomenski u Kijevu.

Policija zasad nije komentirala tko su mogući osumnjičenici ni koji su motivi napada, ali je Ljaško rekao da je izgred nesumnjivo politički motiviran.

"Napad na Mosijčukov život povezan je s njegovim poslom i s političkim položajem", napisao je na Facebooku.

Nakon izbijanja proruske pobune u istočnoj Ukrajini 2014. raste broj izgreda izvan zone sukoba u kojima se koristi eksploziv, ali su bombaški napadi razmjerno rijetki.

Zastupnik Radikalne stranke Evhen Deidei objavio je na Facebooku fotografije s mjesta događaja na kojemu se vidi izgorjeli motocikl ispred uništenog automobila.

"Sudeći po oštećenjima na automobilu i rupama od krhotina u vratima, eksplozija je bila dosta snažna", rekao je.

Škirjak je rekao da je među trojicom ozlijeđenih u eksploziji i politički analitičar Vitalij Bala. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene