Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trenutačno je u zatvoru

Je li policija na pragu rješenja misterija starog 13 godina? Scotland Yard objavio da u vezu s otmicom malene Madeleine McCann dovode Nijemca (43)

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istražitelji u vezu s otmicom djevojčice u Portugalu 2007. dovode muškarca koji trenutačno služi kaznu zatvora u Njemačkoj.

Scotland Yard otkrio je nove informacije o muškarcu kojeg dovode u vezu s nestankom Madeleine McCann (3), piše Sky News.

Pročitajte i ovo Madeleine McCann POTRAGA U PORTUGALU Novi trag u slučaju nestanka Madeleine McCann: Pretražit će se brana i jezero Slika nije dostupna Okruglih 20 VIDEO Roditelji nestale Maddie McCann objavili poruku koja para srce na poseban dan

Riječ je u Nijemcu (43) koji je živio u ruševnoj zgradi bivše farme u blizini mjesta gdje je djevojčica 2007. nestala u Portugalu. Živio je od preprodaje starih automobila. Osumnjičeni je navodno napustio iznajmljene prostorije godinu dana prije nestanka djevojčice, no policija misli da je ostao u okolici. 

Opisali su ga kao mršavog muškarca, 182 centimetara visokog, s kratkom plavom kosom. U to vrijeme imao je 30-ak godina. 

Istražitelji su našli kamper i automobil kojima se navodno koristio. Pretražuju ga zbog mogućih forenzičkih tragova. Muškarac se trenutačno nalazi u zatvoru u Njemačkoj, gdje služi dugogodišnju kaznu koja, kako su naglasili, nema veze s otmicom.

Policija iz pravnih razloga ne želi otkriti njegov identitet. 

"Znamo dosta o njemu, ali moramo znati više o tome gdje se kretao one noći kad je Madeleine nestala. Kao i u danima prije i poslije otmice", rekao je detektiv Mark Cranwell.

"Znamo da je bio u resortu te noći, otprilike sat prije nego što je Madeleine zadnji put viđena, oko 21 sat", dodao je detektiv, prenosi Sky News.

"Misteriozni poziv"

Objasnio je da je muškarac primio telefonski poziv na svoj portugalski broj mobitela, također s portugalskog broja. Razgovor je trajao sat vremena. Policija je objavila taj broj i pozvala sve koji znaju nešto o njemu, kao i o broju s kojeg je muškarac primio poziv, da se jave, ističući kako osoba s kojom je razgovarala nije sumnjivac, ali da je važan za istragu.

Objavili su i slike kombija i Jaguara koje je navodno koristio. Te je detalje na televiziji objavila i njemačka policija. Dan nakon što je je djevojčica nestala, sumnjivac je Jaguar registrirao na tuđe ime.

Londonska policija prvu informaciju o tom muškarcu dobila je 2017., nakon što su na 10. obljetnicu nestanka ponovili molbu da se jave svi koji bi nešto o slučaju mogli znati. Od tada je u slučaju angažirana i njemačka policija.

"Pozdravljamo nove informacije o nestanku naše kćeri. Želimo zahvaliti policiji i svima koji su uključeni u stalnu potragu za Madeleine. Sve što smo uvijek željeli jest pronaći je, otkriti istinu i privesti odgovorne pravdi. Nikad se nećemo prestati nadati da je Madeleine živa, no koji god ishod bio, želimo znati, trebamo pronaći mir", rekli su Kate i Gerry McCann, roditelji nestale djevojčice, prenosi Guardian.

Madeleine McCann, tada trogodišnja djevojčica, nestala je 2007. godine tijekom odmora s obitelji u portugalskom mjestu Praia da Luz.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene