Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Snažan zemljotres pogodio je dno Bismarckova mora, sjeverno od Papue Nove Gvineje, no zasad nema znakova promjene razine mora ni izvješća o štetama.


Epicentar zemljotresa magnitude 6.1, koji je izbio na morskoj dubini od 10 kilometara, nalazi se 675 kilometara sjeverno od Port Moresbya, glavnog grada Papue Nove Gvineje, objavljeno je na internetskim stranicama geološkog instituta SAD-a (USGS).

Vezani članci Snažan potres u Grčkoj VIDEO Grčku zatreslo nekoliko jačih potresa, najsnažniji bio 6 po Richteru: Jedna je osoba poginula, a devet ozlijeđeno Potres, Ilustracija Banovina se opet trese: Zabilježen još jedan potres - ''Izgleda da opet ne budemo spavali. Jako je zatreslo''

Stanovnici iz gradova Madang i Wewak na sjevernoj obali Papue Nove Gvineje rekli su da nisu osjetili zemljotres i da nisu uočili promjenu morske razine.

Djelatnici geofizičkog opservatorija u Port Moresby očekuju izvješća s pogođenog područja, a nisu iznenađeni što stanovništvo nije osjetilo potres.

U srpnju 1998., dva podmorska potresa, snage 7.0 u Bismarckovu moru uzrokovala su tri tsunamija, pri čemu je stradalo najmanje 2.100 ljudi, u blizini grada Aitape na sjevernoj obali.

U travnju je podmorski potres na obližnjem otoku Solomon također izazvao tsunami koji je uništio brojna sela, ubio 28 ljudi i na tisuće ih ostavio bez krova nad glavom.