Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu danas je izjavio da je Izrael odlučan dovršiti uništenje palestinskih tunela


Izraelski premijer Benjamin Netanyahu izjavio je u četvrtak da je Izrael odlučan, bez obzira na napore za postizanje primirja, dovršiti uništenje tunela koje su palestinski militanti izgradili ispod granice između Gaze i Izraela.

Vezani članci Slika nije dostupna Netanyahu traži zatvaranje UN-ove agencije za palestinske izbjeglice Slika nije dostupna Kerry poručio Netanyahuu: Prekinite sukob s Palestincima

'Odlučni smo dovršiti tu misiju sa ili bez primirja', rekao je Netanyahu na početku sjednice vlade u Tel Avivu. 'Neću pristati ni na koji prijedlog koji bi onemogućio izraelskoj vojsci da završi ovu važnu zadaću za sigurnost Izraela'.

Bolivija proglasila Izrael terorističkom državom

General Sami Turgeman, zapovjednik izraelskih snaga u Gazi, izjavio je u srijedu da im treba još 'nekoliko dana za uništenje svih tunela'.

Izrael je uveo blokadu Pojasa Gaze u lipnju 2007. kad je Hamas preuzeo kontrolu nad Gazom od umjerenog Fataha. Izrael je odlučio oslabiti Hamas i spriječiti ga da raketira izraelske gradove.

Palestinski militanti iskopali su iz Gaze dvije mreže tunela, jednu prema Egiptu a drugu prema Izraelu, a služe za dostavu namirnica, goriva i drugih stvari. Militanti se kroz tunele opskrbljuju oružjem i novcem.

Egipat je posljednjih nekoliko godina uspio uništiti tunele što je Hamasu nanijelo veliku štetu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook