Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lieberman optužuje Europu

Izraelski ministar vanjskih poslova: Europa vodi neprijateljsku politiku prema Židovima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski ministar vanjskih poslova Avigdor Lieberman optužio je u utorak Europu da vodi neprijateljsku politiku prema Židovima kao 'krajem 30-ih godina', nakon što je EU osudio planove izgradnje novih židovskih naselja na okupiranim teritorijima.

"Još jedanput Europa nije uzela u obzir pozive na uništenje Izraela, to smo već doživjeli krajem 30-ih godina i početkom 40-ih kada je Europa znala što se događa u koncentracijskim logorima, a nije djelovala", izjavio je izraelski ministar vanjskih poslova Avigdor Lieberman na izraelskom javnom radiju.

Aludirao je na izjave šefa Hamasa u egzilu Kaleda Mešala prilikom prvog posjeta Gazi od 7. do 10. prosinca koji je proglasio da je "oslobađanje Palestine, čitave Palestine, pravo, zadaća, a ne cilj", odbijajući priznati postojanje izraelske države.

Pročitajte i ovo Razorena Gaza Nastavljaju se pregovori Korak do primirja u Gazi: "Izrael je sve prihvatio i sada se čeka odluka Hamasa" Kamala Harris ugošćuje člana izraelskog ratnog kabineta U ponedjeljak Potpredsjednica SAD-a sastat će se sa članom izraelskog ratnog kabineta

>> Ministri EU-a zaprepašteni izraelskim nastavkom gradnje naselja

"Europa je sama sebi dala šamar. Kad se žrtvuje Židove treba se upitati tko će biti sljedeći. U Toulouseu je terorist koji je ubio židovsku djecu, ranije ubio francuske vojnike", ustvrdio je šef izraelske diplomacije. Radikalni islamist Mohamed Merah 19. ožujka ubio je troje djece i jednog nastavnika u židovskoj školi nakon što je prethodno ubio tri padobranca.

Ministar je osudio i predsjednika palestinske samouprave Mahmuda Abasa. "Hamas poziva na uništenje Izraela i odbija priznati Izrael a Mahmud Abas podržava taj stav dok Europa šuti", dodao je Lieberman.

Europski ministri vanjskih poslova u ponedjeljak su u Bruxellesu "izrazili konsternaciju i odlučno protivljenje izraelskim planovima širenja naselja" na Zapadnoj obali, uključujući istočni Jeruzalem. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene