Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Europski ministri zaprepašteni

Ministri EU-a zaprepašteni izraelskim nastavkom gradnje naselja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europski ministri vanjskih poslova u ponedjeljak su izrazili zaprepaštenost te oštro protivljenje izgradnji novih izraelskih nasilja, osobito onih u zoni E1.

Europski ministri vanjskih poslova u ponedjeljak su izrazili zaprepaštenost te 'oštro protivljenje izraelskim planovima o proširenju naselja' na Zapadnoj obali, uključujući istočni Jeruzalem te osobito zonu E1.

Pročitajte i ovo Pojas Gaze 100. dan rata Hamas raketirao Izrael, glasnogovornik potvrdio: "Moguće je da su mnogi taoci ubijeni" Palestinci koji bježe na sjever, 24. studenog 2023. Ministri izazvali buru SAD odgovorio Izraelcima koji žele Palestince iseliti iz Gaze: "To je zapaljivo i neodgovorno"

Reagiravši na zahtjev Palestine za dobivanjem statusa države promatrača u UN-u, Izraelci su prošli tjedan najavili kako namjeravaju nastaviti s izgradnjom naselja, osobito u sektoru E1 koji povezuje Maale Adumim sa židovskim četvrtima u istočnom Jeruzalemu.

>> Diplomatska oluja izraelskog premijera Netanyahuoya protiv izraelskih naselja

Ukoliko se ovaj projekt provede u djelo, presjeći će na dva dijela Zapadnu obalu te je izolirati od Jeruzalema. Europski ministri smatraju da bi to moglo kompromitirati opstanak palestinske države. (Hina/AFP)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene