Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Eskalirajuće napetosti između Izraela i Irana dobile su neočekivan obrat u nedjelju kad je izraelski ministar obrane objavio upozorenje sirijskom predsjedniku Bašaru al Asadu inspirirano Eurovizijom.


"Asade, naučite iz onoga što se danas dogodilo. Recite (Ajatolahu Aliju) Hamneiju da vi niste njegova igračka. On nema što raditi u Siriji", napisao je u tvitu Avigor Lieberman nakon izraelske pobjede s pjesmom "Toy" (Igračka) na natjecanju u izvedbi pjevačice Nette.

Vezani članci Damir Kedžo Odlučeno da nas Damir Kedžo ipak neće predstavljati na Eurosongu, evo što je imao reći na to u emotivnoj objavi Conchita Wurst Šokirala kao bradata pobjednica Eurosonga, a danas izgleda sasvim drugačije: Ma je li ovo moguće?

Izrael je opetovano upozoravao na iransku prisutnost u Siriji, kazavši da Iran pokušava uspostaviti trajnu vojnu prisutnost u Siriji kako bi, kad završi građanski rat, napao Izrael.

Nette je odlukom stručnog ocjenjivačkog suda i publike pobjedila na ovogodišnjem natjecanju za pjesmu 63. Eurovizije održanom u Portugalu u Altice Areni u Lisabonu. (Hina)