Publika je presudila

Kokodakanjem do pobjede! Izrael pomeo konkurenciju! Imaju najbolju pjesmu Europe

Eurosong Izrael (FOTO: Getty) Eurosong Izrael (FOTO: Getty) 1/23 >> Pogledaji ovu galeriju Eleni Foureira (Foto: Profimedia) Eleni Foureira (Foto: Profimedia) Eleni Foureira (Foto: Profimedia) Netta Barzilai (FOTO: Instagram) Eurosong Ukrajina (FOTO: Jorg Carstensen/DPA/PIXSELL) Eurosong Španjolska (FOTO: Jorg Carstensen/DPA/PIXSELL) Eurosong Slovenija (FOTO: Jorg Carstensen/DPA/PIXSELL) Eurosong Norveška (FOTO: Jorg Carstensen/DPA/PIXSELL) Eurosong Srbija (FOTO: Jorg Carstensen/DPA/PIXSELL) Eurosong Njemačka (FOTO: Jorg Carstensen/DPA/PIXSELL) +12 Eurosong Austrija (FOTO: Jorg Carstensen/DPA/PIXSELL) Galerija

Izrael je bio favorit od samog početka. Netta je s pjesmom Toy osvojila Europu.

Eurosong putuje u Izrael. Nakon dvadeset godina ova je zemlja opet domaćin najvećeg svjetskog glazbenog natjecanja. Netta i pjesma Toy - najbolja je pjesma Europe. Drugo mjesto osvojio je Cipar, a treće Austrija.

Pogledaj i ovo Let 3 nismo ni odabrali pjesmu... Evo tko su favoriti za pobjedu na sljedećem Eurosongu, kladionice Hrvatskoj ne predviđaju dobar plasman!

Italija tradicionalno ima lako pamtljive pjesme. Pobjednici Sanrema Ermal Meta e Fabrizio Moro otpjevali su Non Mi Avete Fatto Niente i zaradili golemi pljesak.

Cipar ove godine, uz Izrael, slovi za najvećeg favorita. Eleni Foureira otpjevala je Fuego i još nakon prve polufinalne večeri osvojila europsku publiku. Pop pjesma s elementima mediteranskog zvuka brzo ulazi u uho.

Jedan od favorita je i Ryan O’Shaughnessy koji je izveo pjesmu Together i predstavio Irsku, zemlju koja je do sada bila čak sedam puta domaćin Eurosonga.

 Waylon s pjesmom Outlaw In ‘Em Nizozemsku je predstavio s country pjesmom.

Netta predstavlja Izrael i jedna je od najvećih favorita. Pjesmom Toy podigla je puno prašine jer u pjesmi doslovce kokodače.

Osim Srbije i Slovenije, od naših susjeda i Mađari su ušli u veliko finale. AWS su izveli pjesmu Viszlát Nyár.

Benjamin Ingrosso također je jedan od favorita, a pjesmom Dance You Off predstavio je Švedsku.

Moldavija zasigurno ima jednu od najveselijih pjesama, ali i koreografija. DoReDoS i njihova pjesma My Lucky Day rasplesala je cijelu dvoranu.

Bugarska ove godine nije imala balkanski melos. Equinox je svoju zemlju predstavio pop pjesmom Bones.

Saara Aalto otpjevala je Monsters, a predstavljala je Finsku.

Jessica Mauboy s pjesmom We Got Love predstavljala je Australiju. Ta zemlja, ukoliko pobjedi, neće imati natjecanje u svojoj zemlji već bira europsku zemlju u kojoj želi da se Eurosong održi.

 Rasmussen s pjesmom Higher Ground predstavio je Dansku.

 Mikolas Josef predstavlja Češku, a izveo je pjesmu Lie To Me.

Francuska ove godine ima sjajnu priču. Madame Monsieur pjesmom Mercy pjeva o bebi rođenoj na izbjegličkom brodu usred sredozemnog mora.

Eugent Bushpepa albanski je predstavnik ovogodišnjeg natjecanja. Pjesma Mall pokazala je kako i ta mala zemlja ima itekako glazbenih talenata vrijednih pažnje.

Michael Schulte predstavnik je Njemačke. You Let Me Walk Alone pjesma je kojom je pokazaop sjajne vokalne sposobnosti.

Srbija se opet vratila etno izričaju. Sanja Ilić & Balkanika otpjevali su pjesmu Nova Deca i predstavili se prepoznatljivij balkanskim zvukom. Ovakvim stilom glazbe Srbija je do sada uvijek izborila dobre rezultate.

SuRie s pjesmom Storm predstavlja Veliku Britaniju. Oni uvijek imaju odlične pjesme pa je tako i SuRie izborila velike ovacije u dvorani.

Budući da joj posjetitelj dvorane pokušao oduzeti mikrofon, organizatori Eurosonga su joj ponudili da pjesmu izvede opet na kraju no ona je to odbila jer je ponosna na svoju izvedbu. Muškarac koji je to učinio završio je na policiji.

Nakon što su prošle godine osvojili Eurosong, Portugal opet ima laganiju pjesmu. Cláudia Pascoal pjeva O Jardim, no ove godine nisu među favoritima. Naravno to ne znači da se neće dobro plasirati.

Alexander Rybak opet je na Eurosongu i brani boje Norveške. On je već pobijedio na ovom natjecanju, a sada se nada da će mu to opet poći za rukom. Pjesma That's How You Write A Song njegov je adut s kojim želi još jednom pokoriti Eurosong.

Elina Nechayeva svoje je glasovne mogućnosti pokazala za Estoniju. La Forza je pop pjesma u kombinaciji s operom. Elina je imala sjajan nastup.

Cesár Sampson predstavnik je Austrije koja po mnogima također ima velike šanse osvojiti dobar plasman. Nobody But You, pjesma je s elementima gospela i sjajna je pop pjesma koja će zasigurno naći prostor u eteru i nakon Eurosonga.

Ieva Zasimauskaitė na pozornicu se popela kako bi predstavila Litvu. Ova je zemlja ove godine izabrala baladu za Eurosong.  Pjesma When We’re Old veliki je hit u Litvi.

Slovenska predstavnica Lea Sirk također je došla do finala. Pjesmom Hvala, ne! pokušat će osvojiti čim bolji plasman za svoju zemlju.

Španjolski duet Amaia y Alfred izveli su pjesmu Tu Canción. Amaia je i najmlađa sudionica ovogodišnjeg natjecanja. Ima samo 19 godina. Lijepa balada zapalila je dvoranu u Lisabonu.

Natjecanje je otvorila ukrajinska pjesma. Izvođač Melovin izveo je pjesmu Under The Ladder.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene