Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Hitlerovi mali brkovi'

Izraelski mediji napali Josipovića: 'Balansiranje između agresora i žrtava je zločin protiv povijesti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pojedini izraelski mediji prozvali su hrvatskog predsjednika zbog odlaska na Bleiburg. 'Balansiranja između žrtve i agresora' za jednog je izraelskog kolumnista 'zločin protiv povijesti'.

'Hitlerovi mali brkovi' naziv je kolumne novinara Adara Primora koji je u današnjem izdanju izraelskog web izdanja novina Haaretz oštro napao hrvatskog predsjednika Ivu Josipovića. 'Josipović je položio vijenac na Bleiburgu u ime nacionalnog pomirenja. Prije toga posjetio je Jasenovac. Posjet nakon posjeta. Savršena ravnoteža. Osudio je zločine fašizma i komunizma. Želio je povući crtu kao bi se izgradila budućnost', piše kolumnist najstarijih izraelskih dnevnih novina Adar Primor

Pročitajte i ovo Napad na Izrael Napeta situacija Iran je Americi poslao jako opasnu poruku: "Povučete li jedan potez..." Napad na Izrael iron dome VIDEO Koja je tajna Željezne kupole? Pogledajte kako funkcionira najbolja protuzračna obrana na svijetu

'Balansiranje između agresora i žrtava neće dovesti do pravog pomirenja. Balansiranje je zločin protiv povijesti koji neće oprostiti omalovažavanje i iskrivljenje značenja Holokausta', završio je svoj tekst kolumnist Primor.

Ivu Josipovića spominje i Jerusalem Post, no oni su puno blaže pisali o našem predsjedniku, no oba dnevnika zaključuju kako je Hrvatska za Izrael prijateljska zemlja.

Kolumna je objavljena upravo danas, kada je Ivo Josipović posjetio Palestinu. U Ramallahi je razgovarao s palestinskim predsjednikom Abasom. Izjavio je da su pregovori jedina mogućnost za postizanje konačnog i odgovarajućeg sporazuma s Izraelom. Predsjednik Josipović zauzeo se za jačanje suradnje Hrvatske i palestinske samouprave. Posebice gospodarske suradnje koja praktički ne postoji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene