Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Izrael žali zbog napada na Qanu, ali rat se nastavlja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski premijer Ehud Olmert izrazio je u nedjelju "duboko žaljenje" zbog napada na libanonsko selo Qanu u kojem su poginula najmanje 54 civila, među njima 37 djece, no naglasio je da se rat protiv Hezbolaha nastavlja.

Istovremeno je i Vijeće sigurnosti UN-a najavilo hitnu sjednicu zbog krvavnog napada Izraela u selu Qana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Olmert smatra da na mirovne pregovore ne treba utjecati korupcijski skandal Slika nije dostupna Izrael: Koalicijski partner traži Olmertovu ostavku

Pokušavajući ublažiti kritike međunarodne zajednice zbog
bombardiranja Qane, izraelska vojska priopćila je kako nije bila svjesna da se u bombardiranim zgradama nalaze civili i optužila je Hezbollah da to područje koristi za ispaljivanje raketa na Izrael.

Broj poginulih, kao i šokantne televizijske snimke koje dolaze iz stradalog libanonskog sela intenzivirali su međunarodni pritisak na Izrael da prihvati trenutačni prekid vatre.

- Želim izraziti duboko žaljenje zbog stradanja nevinih civila",
prenio je neimenovani izvor Olmertove riječi sa sastanka izraelskog kabineta. Nećemo pokleknuti pred Hezbollahom, niti ćemo prekinuti ofenzivu unatoč teškim prilikama. To je jedini ispravni put, dodao je Olmert.

Vlada je obećala istragu o tom najvećem pojedinačnom krvoproliću otkako je Izrael prije 19 dana pokrenuo ofenzivu na Hezbollah.

Zbog terorističkih aktivnosti koje se vode protiv Izraela iz vaših sela i domova, prisiljeni smo odgovoriti, te vas pozivamo da se maknete s tog područja, navedeno je u letku za Libanonce Istovremeno, izraelska informativna internetska stranica YNet news prenosi kako je Olmert poručio američkoj državnoj tajnici Condoleezzi Rice da je Izraelu potrebno još 12 do 14 dana za akcije protiv Hezbollaha u Libanonu.

"Namjeravamo nastaviti vojne operacije sve dok na ostvarimo zadane ciljeve", prenosi taj portal riječi izraelskog premijera.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene