Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izraelski premijer Ehud Olmert pokušao je uvjeriti palestinskog predsjednika Mahmouda Abbasa da na mirovne pregovore ne bi trebao utjecati korupcijski skandal koji bi izraelskog čelnika mogli 'stajati' odlaska s dužnosti.


"Ovaj će se proces nastaviti", rekao je nakon sastanka dvojice čelnika u Jeruzalemu Olmertov glasnogovornik Mark Regev, dodavši kako se Olmert tijekom sastanka ponovno obvezao da će pokušati postići dogovor o palestinskoj državi do kraja godine. 

Vezani članci Švicarska zastava, ilustracija Odugovlačili pa na kraju odustali: Švicarska odustala od sporazuma o odnosima s EU Crkva u Salima, ilustracija Svećenik koji se predstavljao kao policajac opet privukao pažnju: Na župni dvor izvjesio zastavu HOS-a, mještani je gađali jajima

"Mogu sa sigurnošću reći da je na današnjem sastanku postignut napredak", rekao je Regev, ne objavivši pojedinosti o tomu.

Olmert je do sada ignorirao pozive da napusti funkciju zbog korupcije, točnije uzimanja koverti s novcem od jednog američkog poslovnog čovjeka židovskog podrijetla, no jedan i drugi pred sudom su izjavili kako smatraju da nisu učinili ništa loše.

Izraelski dužnosnici bliski Olmertu, koji su željeli ostati anonimni, kazali su kako je njegova strategija nastaviti s mirovnim pregovorima kao da se ništa nije izmijenilo uz nadu da će ga sud proglasiti nevinim.