Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napadi raketama

Izrael spreman na oštar odgovor militantima u Gazi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izrael je u objavio da je spreman pojačati napade na Pojas Gaze, odgovarajući na seriju raketnih i minobacačkih napada Hamasa i drugih militantnih frakcija iz te palestinske enklave.

U raketnom napadu u subotu ozlijeđena su četvorica izraelskih vojnika koja su bila u patroli uzduž granice s Gazom, na što je izraelska vojska odgovorila napadom u kojem je ubijeno četvoro palestinskih civila. Uslijedio je novi raketni napad Palestinaca koji je paralizirao pogranične gradove na jugu Izraela.

U izraelskim zračnim udarima koji su uslijedili ubijena su dvojica militanata u Gazi. ‘Svijet mora razumjeti da Izrael, suočen s napadima, neće sjediti skrštenih ruku. Spremni smo pojačati naš odgovor’, rekao je izraelski premijer Benjamin Netanyahu na sjednici vlade.

Pročitajte i ovo Iran lansirao stotine dronova i projektila na Izrael - 2 Napeto stanje Na nišanu Irana još jedna zemlja: Poručili su da ih pomno prate Napad na Izrael iron dome VIDEO Koja je tajna Željezne kupole? Pogledajte kako funkcionira najbolja protuzračna obrana na svijetu

>> Izraelci granatirali Pojas Gaze: Dvoje mrtvih, 20 ranjenih

Izrael se suzdrža od novoga otvorenog sukoba koji bi mogao izazvati reakciju nove islamističke vlade u susjednom Egiptu. No, konzervativni premijer Benjamin Netanyahu mogao bi pokazati snagu uoči općih izbora 22. siječnja na kojima bi, prema anketama, trebao pobijediti, piše Reuters. (Hina)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene