Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najveći incident zadnjih mjeseci

Izraelci granatirali Pojas Gaze: Dvoje mrtvih, 20 ranjenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski tenkovi u subotu su granatirali područje Pojasa Gaze pri čemu je smrtno stradalo najmanje dvoje Palestinaca, a ranjeno ih je 20, a granatiranje je uslijedilo nakon napada na izraelsku vojnu patrolu na granici Izrael-Gaza, reklo je palestinsko medicinsko osoblje i očevici.

Riječ je o najvećem broju ubijenih i ranjenih u izdvojenom incidentu u Gazi u posljednjih nekoliko mjeseci. Vozilima hitne pomoći i privatnim vozilima ranjeni su prebačeni u bolnicu. Njihov identitet još nije poznat ni objavljen.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve se ispituje Pet izraelskih jedinica odgovorno za teška kršenja ljudskih prava prije Gaze, ali to neće utjecati na prodaju američkog oružja tim jedinicama Ilustracija Sedmodnevna rasprava Izrael odredio rok za puštanje talaca, Međunarodni sud razmatra izraelsku okupaciju palestinskih teritorija

>> Iz Gaze ispaljeno 40 raketa na Izrael

Izraelska vojska odbila je komentirati incident.

Napad se dogodio tijekom dugog razdoblja pojačanih tenzija na granici Izraela i Gaze. U Pojasu Gaze živi oko milijun i pol stanovnika, među njima je puno izbjeglica, a pod kontrolom je islamističkog Hamasa koji ne priznaje Izrael. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene