Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu pozorio je u nedjelju Libanon da se Izrael 'neće suzdržavati', bude li napadnut te da će libanonsku vladu smatrati odgovornom za bilo kakav napad na svoju zemlju.


Netanyahu je poslao ovo upozorenje nakon što su dvije rakete ispaljene iz Libanona pogodile sjeverni Izrael u petak. Izrael je odmah uzvratio topničkom vatrom. 'Nećemo se suzdržavati kada izraelski teritorij bude napadnut i nećemo se pomiriti s raketnom paljbom ili bilo kakvim drugim oblikom terora usmjerenog protiv izraelskih građana', rekao je Netanyahu na sjednici vlade. Također je rekao da je spreman na nastavak mirovnih pregovora te da Izrael ne želi blokirati mirovni proces.

Vezani članci Koronavirus u Izraelu Imaju jednu od najvećih procijepljenosti, ali i najveći porast broja zaraženih od travnja: "Trebali bi se cijepiti i mladi" Iz Libanona ispaljene rakete na izraelsko selo Avivim (Foto: AFP) - 1 Iz Libanona ispaljene rakete na izraelsko selo: Ne zna se ima li ranjenih

Izraelski premijer trebao bi u nedjelju otputovati u Egipat gdje će se sastati s predsjednikom Hosnijem Mubarakom s kojim će razgovarati i o nastavku mirovnog procesa. Američki izaslanik za Bliski istok George Mitchell doputovao je u subotu u Izrael na razgovore s najvišim izraelskim dužnosnicima. Kako se očekuje, u nedjelju popodne sastat će se s ministrom vanjskih poslova Avigdorom Liebermanom i s predsjednikom Shimonom Peresom. (Hina)