Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zračni napadi

Izrael navodno napao Siriju, Rusi duboko zabrinuti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što su stigle još uvijek nepotvrđene informacije o izraelskim zračnim napadima na Siriju, iz ruskog su ministarstva vanjskih poslova upozorili da su, ako je to istina, duboko zabrinuti.

Izraelske vlasti nemaju službenu reakciju nakon izvješća o jučerašnjim izraelskim zračnim udarima na objekte u Siriji nedaleko od Damaska, prenose agencije. Na pitanje novinara javnog radija, izraelski ministar financija Youval Steinitz, član kabineta za sigurnost, izjavio je da o tome doznaje iz medija ili drugim riječima, kako je rekao, "bez komentara".

Pročitajte i ovo Iran lansirao stotine dronova i projektila na Izrael - 2 Napeto stanje Na nišanu Irana još jedna zemlja: Poručili su da ih pomno prate Napad na Izrael iron dome VIDEO Koja je tajna Željezne kupole? Pogledajte kako funkcionira najbolja protuzračna obrana na svijetu

"Općenito, Izraelci ne opovrgavaju niti povrđuju ovu vojnu aktivnost iz sigurnosnih razloga", rekao je za vojni radio zastupnik Likuda Tzahi Hanegbi, blizak premijeru Benjaminu Netanyahuu, koji je obnašao i dužnost predsjednika povjerenstva za obranu i za vanjske poslove.

>> Assad tvrdi da vojska preuzima inicijativu u Siriji

Libanonska militantna grupa Hezbolah osudila je u četvrtak izraelske napade na sirijski teritorij, komentiravši kako je riječ o pokušaju da se oslabe arapski vojni kapaciteti te je ponovila kako će i dalje biti uz svog saveznika predsjednika Bašara al Asada.

Na tu informaciju u srijedu je reagirala službena Moskva, izrazivši duboku zabrinutost zbog izvješća o izraelskim zračnim udarima na sirijski teritorij. Rusko ministarstvo vanjskih poslova na svojoj je internetskoj stranici u četvrtak objavilo da se, ako ta informacija bude potvrđena, radi o grubom kršenju Povelje UN-a. Rusi provjeravaju izvješća o zračnom udaru.

Izraelske snage napale su u noći na srijedu cilj uz sirijsko-libanonsku granicu, objavio je u srijedu zapadni diplomat i sigurnosni izvor, u vrijeme sve veće bojazni Izraelaca za sudbinu sirijskog kemijskog i konvencionalnog oružja. Neimenovani izvor nije precizirao o kakvom se cilju radi niti gdje se napad točno dogodio, a libanonska vojska potvrdila je pojačane prelete izraelskih zrakoplova nad libanonskim zračnim prostorom tijekom noći. "Definitivno se dogodio napad u graničnom području", rekao je izvor. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene