Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ivan Bagarić

'Izmjene zakona o prebivalištu neće štetiti Hrvatima iz BiH'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ-ovi saborski zastupnici Ivan Bagarić i Dragan Vukić, izabrani u 11. izbornoj jedinici, odbacili su navode da će izmjene zakona o prebivalištu biti pogubne za Hrvate u BiH i prouzročiti njihov masovni odlazak iz ove zemlje.

'Nikakve odredbe ovoga zakona neće nanijeti štetu Hrvatima u BiH kako je to nanijela histerija koja je stvorena. U ovome slučaju u pitanju je užasna manipulacija zakonom', rekao je na konferenciji za novinare u Mostaru predsjednik saborskoga odbora za Hrvate izvan domovine Ivan Bagarić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mediji u BiH 'Važna poruka da se zločini više nikada ne smiju ponoviti' Slika nije dostupna Izmjena zakona o prebivalištu Komarica: Iselit će se i ovo malo Hrvata iz BiH

Dodao je da razumije strahove Hrvata iz BiH i njihovih političkih i vjerskih vođa, poručivši da se izmjenama zakona neće utjecati na stradalnike, a napose na prognanike.

'Te su bojazni otklonjene člankom sedam ovoga zakona jer se radi o stradalnicima i prognanim ljudima koje imaju poseban status', dodao je zastupnik u Hrvatskome saboru.

Upitan jesu li u razgovorima o ustavnim promjenama za HDZ prihvatljivi zahtjevi oporbe da se uvede fiksna kvota izabranih zastupnika kao i da se u dijaspori glasuje samo u diplomatsko konzularnim predstavništvima, zastupnik Bagarić je rekao kako 'bi to bila golema nepravda' s obzirom na veliki broj birača koji žive u BiH. Dodao je kako glasovanje Hrvata iz BiH na izborima u Hrvatskoj nije nikakav ekskluzivitet, dodajući da takva praksa vrijedi u 115 zemalja svijeta. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene