Predsjednik Sudana Omar al-Bashir tvrdi da niti jedan musliman ne bi činio zločine kakve rade ISIS-ovci i Boko Haram.


Predsjednik Sudana tvrdi da američka CIA i izraelska obavještajna agencija Mossad stoje iza islamskih militantnih grupa, ISIS-a i Boko Harama.

Omar al-Bashir izjavio je to u intervjuu za Euronews i to nakon što je Islamska država objavila snimku smaknuća 21-og zarobljenog egipatskog kršćanina na što je Egipat odgovorio bombardiranjem islamista u Libiji.

Vezani članci Nijansa plave koja se širi društvenim mrežama (Dnevnik.hr) Ova fotografija upozorava na katastrofalno stanje u Sudanu, evo kako se i zašto počela širiti Slika nije dostupna Njemačka policija u raciji pretresla 90 objekata povezanih s islamističkom mrežom: "Takvima nema mjesta kod nas"

'Pogrešno smo shvatili prirodu Islamske države. Odgovori leže u ovih 5 odrednica'

'Smatram da iza toga stoje CIA i Mossad, jer nema tog muslimana koji bi napravio tako nešto', kazao je sudanski predsjednik.

Smatra i kako su zračni udari protiv islamista kontraproduktivni jer samo potiču na još veće nasilje. Kazao je kako su u Sudanu uhitili mlade ljude koji su se poveli za džihadizmom te su ih 'uspješno educirali' i 'odvratili od radikalnih ideja', piše Independent.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook