Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izrael odgovorio

Iz Libanona ispaljene rakete na izraelsko selo: Ne zna se ima li ranjenih

Iz Libanona ispaljene rakete na izraelsko selo Avivim (Foto: AFP) - 1
Iz Libanona ispaljene rakete na izraelsko selo Avivim (Foto: AFP) - 1 Afp
Aktualno Galerija Iz Libanona ispaljene rakete na izraelsko selo Avivim (Foto: AFP) - 1 Iz Libanona ispaljene rakete na izraelsko selo Avivim (Foto: AFP) - 1 Foto: Afp Iz Libanona ispaljene rakete na izraelsko selo Avivim (Foto: AFP) - 3 Iz Libanona ispaljene rakete na izraelsko selo Avivim (Foto: AFP) - 3 Foto: Afp Iz Libanona ispaljene rakete na izraelsko selo Avivim (Foto: AFP) - 2 Iz Libanona ispaljene rakete na izraelsko selo Avivim (Foto: AFP) - 2 Foto: Afp +0 Iz Libanona ispaljene rakete na izraelsko selo Avivim (Foto: AFP) - 4 Galerija 1/4 >>
Protutenkovske rakete ispaljene su u nedjelju iz Libanona prema selu Avivim na sjeveru Izraela, objavila je izraelska vojska, dodajući da je odgovorila na napad.

Vojska je rekla da je cilj raketa bila izraelska vojna baza i vojna vozila blizu granice. Nije objavila ima li ranjenih niti je dala dodatne pojedinosti o tom napadu, ali je zatražila od stanovnika koji žive unutar četiri kilometra od libanonske granice da ostanu u svojim domovima te otvore skloništa i budu blizu njih.

Pročitajte i ovo Vladimir Zelenski 95 milijardi dolara pomoći Zelenski zahvalio Amerikancima na velikom paketu pomoći, Rusi im poručili: "To će uništiti Ukrajinu" Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen pozivi na deeskalaciju Svijet u strahu od novog sukoba zbog napada na Iran: "Apsolutno je nužno da regija ostane stabilna"

Izraelska je vojska također objavila da je odgovorila na napad gađanjem južnog Libanona.

Uništeno izraelsko vozilo uz granicu

"Više protutenkovskih raketa ispaljeno je iz Libanona prema izraelskoj bazi obrambenih snaga i vojnim vozilima...Izraelske obrambene snage odgovaraju vatrom prema izvoru napada i ciljevima u južnom Libanonu", objavila je vojska.

Hezbolah je objavio da su njegovi borci uništili izraelsko vozilo u blizini granice, te pritom ubili i ranili one koji su bili u njemu.

Vrijeme napetosti 

"U 16,15 sati (po lokalnom vremenu) postrojba boraca Hezbolaha uništila je vojno vozilo na cesti koja vodi u vojarnu Avivim" na sjeveru Izraela u blizini granice s Libanonom, stoji u priopćenju Hezbolaha.

Do razmjene vatre je došlo u vrijeme napetosti posljednjih dana između Izraela i libanonskog Hezbolaha koji je prošli tjedan optužio Izrael da je izveo napade dronovima na predgrađe Bejruta. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene