Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opet!

Filmska pljačka: Lopovi 'digli' dragulje vrijedne više od milijarde kuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Maskirani pljačkaši iz draguljarnice u Cannesu iznijeli su robu vrijednu 13 milijuna funti (više od milijardu kuna), tjedan dana prije tamošnjeg godišnjeg festivala.

Policija u Cannesu priopćila je kako su četiri naoružana i maskirana lopova u ponedjeljak iz draguljarnice Cartier odnijeli nakit vrijedan 13 milijuna funti (više od milijardu kuna), piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Krađa u Jastrebarskom - 3 Donosi Dnevnik Nove TV VIDEO Pogledajte snimku spektakularne krađe u Jastrebarskom: U 120 sekundi nestalo 150 tisuća eura Nakit je ukraden na izložbi u Duždevoj palači (Foto: MUP RH) Osumnjičena 4 Hrvata Pogledajte video senzacionalne pljačke dragulja: Glumili da ih zanima izložba, a zapravo krali nakit

Zaposlenicima su tijekom pljačke prijetili pištoljima, a potom dok je jedan stražario, drugi su uzimali dragulje, satove, nakit.... Nitko pri tom nije ozlijeđen.

Pljačkaši su pobjegli u ukradenom Mercedesu koji je kasnije pronađen spaljen u drugom dijelu grada. Policija traga za lopovima, a pri tom bi im trebale pomoći i snimke nadzornih kamera.

Objavljene su fotografije jedne od najvećih pljački u povijesti

Pljačka se dogodila tjedan dana prije filmskog festivala u Cannesu, na koji će doći poznati glumci s holivudske A liste, poput Georgea Clooneyja, Jennifer Lawrence, Angeline Jolie, Brada Pitta...

Pojedini komadi nakita koje prodaje Cartier, stoje i milijune kuna, a njihove draguljarnice nisu prvi puta na meti lopova. Kao ni susjedni luksuzni objekti.

Opljačkana draguljarnica Cartier nalazi se pokraj hotela Carlton iz kojeg je 2013. jedan pljačkaš iznio nakit u vrijednosti 120 milijuna funti. Lopov još nije pronađen.

Ovakve se pljačke povezuju s poznatom skupinom Pink Panter, koja 'operira' diljem svijeta, a naročito u Francuskoj.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene