Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Maskirani pljačkaši iz draguljarnice u Cannesu iznijeli su robu vrijednu 13 milijuna funti (više od milijardu kuna), tjedan dana prije tamošnjeg godišnjeg festivala.


Policija u Cannesu priopćila je kako su četiri naoružana i maskirana lopova u ponedjeljak iz draguljarnice Cartier odnijeli nakit vrijedan 13 milijuna funti (više od milijardu kuna), piše Daily Mail.

Vezani članci Policijski očevid, ilustracija Pljačka u Vrbovskom: Prijetio radnici na benzinskoj i oteo joj novac Neuspjela pljačka u Italiji - 3 Noćna zasjeda: Lopovi u Italiji planirali opljačkati oklopno vozilo s nekoliko milijuna eura, pa neslavno završili

Zaposlenicima su tijekom pljačke prijetili pištoljima, a potom dok je jedan stražario, drugi su uzimali dragulje, satove, nakit.... Nitko pri tom nije ozlijeđen.

Pljačkaši su pobjegli u ukradenom Mercedesu koji je kasnije pronađen spaljen u drugom dijelu grada. Policija traga za lopovima, a pri tom bi im trebale pomoći i snimke nadzornih kamera.

Objavljene su fotografije jedne od najvećih pljački u povijesti

Pljačka se dogodila tjedan dana prije filmskog festivala u Cannesu, na koji će doći poznati glumci s holivudske A liste, poput Georgea Clooneyja, Jennifer Lawrence, Angeline Jolie, Brada Pitta...

Pojedini komadi nakita koje prodaje Cartier, stoje i milijune kuna, a njihove draguljarnice nisu prvi puta na meti lopova. Kao ni susjedni luksuzni objekti.

Opljačkana draguljarnica Cartier nalazi se pokraj hotela Carlton iz kojeg je 2013. jedan pljačkaš iznio nakit u vrijednosti 120 milijuna funti. Lopov još nije pronađen.

Ovakve se pljačke povezuju s poznatom skupinom Pink Panter, koja 'operira' diljem svijeta, a naročito u Francuskoj.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook