Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Maskirani pljačkaši iz draguljarnice u Cannesu iznijeli su robu vrijednu 13 milijuna funti (više od milijardu kuna), tjedan dana prije tamošnjeg godišnjeg festivala.


Policija u Cannesu priopćila je kako su četiri naoružana i maskirana lopova u ponedjeljak iz draguljarnice Cartier odnijeli nakit vrijedan 13 milijuna funti (više od milijardu kuna), piše Daily Mail.

Vezani članci Tamara Ecclestone Bogatašica otputovala na božićne blagdane, lopovi ju opelješili za 64 milijuna dolara u 50 minuta Slika nije dostupna Filmska pljačka u Milanu: Pljačkaše odala jedna riječ

Zaposlenicima su tijekom pljačke prijetili pištoljima, a potom dok je jedan stražario, drugi su uzimali dragulje, satove, nakit.... Nitko pri tom nije ozlijeđen.

Pljačkaši su pobjegli u ukradenom Mercedesu koji je kasnije pronađen spaljen u drugom dijelu grada. Policija traga za lopovima, a pri tom bi im trebale pomoći i snimke nadzornih kamera.

Objavljene su fotografije jedne od najvećih pljački u povijesti

Pljačka se dogodila tjedan dana prije filmskog festivala u Cannesu, na koji će doći poznati glumci s holivudske A liste, poput Georgea Clooneyja, Jennifer Lawrence, Angeline Jolie, Brada Pitta...

Pojedini komadi nakita koje prodaje Cartier, stoje i milijune kuna, a njihove draguljarnice nisu prvi puta na meti lopova. Kao ni susjedni luksuzni objekti.

Opljačkana draguljarnica Cartier nalazi se pokraj hotela Carlton iz kojeg je 2013. jedan pljačkaš iznio nakit u vrijednosti 120 milijuna funti. Lopov još nije pronađen.

Ovakve se pljačke povezuju s poznatom skupinom Pink Panter, koja 'operira' diljem svijeta, a naročito u Francuskoj.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook