Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkriveni novi detalji

Objavljene su fotografije jedne od najvećih pljački u povijesti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna fotografija otkriva koliku su rupu osumnjičeni pljačkaši precizno izbušili koristeći složene alate. Slične rupe ostavili su za sobom pljačkaši banke koja je potresla njemačku prije dvije godine.

Najnovije fotografije objavljene od strane Metopolitan Police upućuju na povezanost jedne od najvećih pljački u povijesti Londona sa onom izvedenom u Berlinu prije dvije godine.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očevid u tijeku Opljačkana banka u Istri: Razbojnici zaprijetili pištoljem i odnijeli novac, policija traga za počiniteljima Slika nije dostupna kao iz filma KRIVI SU! Penzioneri četiri dana proveli u trezoru i ukrali 140 milijuna kuna

Fotografije svjedoče o neredu kojeg su nakon pljačke ugledali istražitelji. Na podu su ležali razbacani sefovi, razni električni alati, bušilice, željezne poluge i ostali alat koji je služio lopovima za izvođenje ove maestralne pljačke, piše Daily Mail.

Trezor u Londonu sa 600 milijuna kuna 'ispraznili' Balkanci!

Policijska istraga svakodnevno se širi, a prema ranijim riječima očevidaca samo nekoliko sati prije pljačke viđeni su sumnjivi muškarci iz Istočne Europe što je odmah dalo naslutiti da se radi o jednoj od najpoznatijih bandi u svijetu, zloglasnoj Pink Panther bandi.

Jedna fotografija otkriva koliku su rupu osumnjičeni pljačkaši precizno izbušili koristeći složene alate. Rupa dubine pola metra, visine 25 centimetara i 45 centimetara široka zaprepastila je istražitelje. Slične rupe ostavili su za sobom pljačkaši banke koja je potresla njemačku prije dvije godine. Istražiteljima nije trebalo dugo da povežu ove dvije pljačke.

Pljačka draguljarnice i trezora Hatton Garden u Londonu iz koje je prije gotovo dva tjedna ukraden nakit i novac u vrijednost od preko 600 milijuna kuna (60 milijuna funti) jedna je od najvećih pljački u povijesti Velike Britanije.

VIDEO Nevjerojatna snimka: Ovo su pljačkaši koji su odnijeli 600 milijuna kuna!

Istražitelji i dalje pokušavaju dokučiti što se točno događalo tijekom uskrsnih blagdana u elitnoj londonskoj četvrti koja je inače poznata draguljarnicama.

Prema rekonstrukciji događaja, lopovi su se prvo popeli na krov, a onda su kroz njega ušli u zgradu i spustili se u podrum gdje se nalazi trezor sa 600 sigurnosnih sefova. Presjekli su rešetke i onesposobili alarm na glavnim vratima kroz koja se ulazi u trezor.

Nagađa da su lopovi u Hatton Gardenu proveli četiri dana. Uspjeli su otvoriti i opljačkati 72 spremnika. Korisnici trezora u Hatton Gardenu uglavnom su draguljari i trgovci zlatom pa je ulov pljačkaša sigurno bio maestralan.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene