Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pozvali policiju

Iz aviona primijetila lopova u vlastitom dvorištu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko sokolovo supruge Davida Zehntnera (59) s oko 250 metara visine iz aviona je primijetilo lopova u dvorištu obiteljske kuće. Ukrao im je kamp prikolicu, ali je brzo dolijao.

David Zehntner (56) sa suprugom je božićne praznike proveo u Sjevernoj Karolini, a u nedjelju se svojim privatnim avionom zaputio kući u Floridu, gdje je kanio dočekati Novu godinu. Pristup malom aerodromu u mjestu Labelle na jugu Floride takav je da Zehntner uvijek napravi krug iznad vlastite kuće.

Pročitajte i ovo Prelet MiG-21 aviona Iznad Barentsovog mora Bliski susret na ruskoj granici: Rusi tvrde da su presreli dva američka bombardera Ilustracija U bolnici je Drama u Puli! Pljačka usred bijela dana završila jako loše: Kada ih je ugledala, skočila je s terase

>> VIDEO Trenutak pada aviona kod Moskve snimljen iz automobila

Tako je učinio i protekle nedjelje, no 'oko sokolovo' njegove supruge s oko 250 metara visine primijetilo je nešto neobično. 'Dragi, netko je u našoj kući. Na parkiralištu je kamion', rekla je Davidu, inače umirovljenom prodavaču autodijelova. On je odmah spustio Cessnu na stotinjak metara visine te je počeo kružiti oko kuće.

'Vidjeli smo nepoznatog tipa kako hoda po dvorištu, gleda kroz prozore kuće i provjerava jesu li vrata otključana. Zatim je za kamion zakvačio kamp prikolicu i odvezao se', ispričao je dalje David za WPTV. Dodao je da ih je lopov primijetio, ali pojma nije imao da iznad njega lete vlasnici imanja na koje se namjerio. 'U dva-tri navrata, doslovno je podigao glavu i pogledao nas', kaže David.

Avionom je slijedio kradljivca desetak kilometara, a kada je izašao na glavnu cestu, uspio je sletjeti i brzinski mobitelom nazvati policiju. Dežurnom je službeniku detaljno opisao fizički izgled lopova, a zatim je opet uzletio i otišao do aerodroma.

Već pola sata kasnije dobio je poziv iz policije koja ga je obavijestila da je lopov uhićen. Riječ je o 59-godišnjaku Garyju Robertu Hainesu, koji je na kraju pušten uz jamčevinu da se brani sa slobode.

Zehntner i supruga su zahvalili policiji na sjajno obavljenom poslu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene