Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prisilno slietanje

VIDEO Trenutak pada aviona kod Moskve snimljen iz automobila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom prisilnog slijetanja, nedaleko od Moskve, jučer poslijepodne srušio se putnički avion. Danas se brojka povećala na petero mrtvih.

Prema najnovijim informacijama, od posljedica avionske nesreće u bolnici je preminula i peta osoba. Putnički avion srušio se prilikom prisilnog slijetanja na autocestu nedaleko Moskve, a na internetu je izašla snimka udara aviona snimljena iz automobila u vožnji.

Pročitajte i ovo 38. obljetnica nuklearne katastrofe u Černobilu Prošlo je 38 godina Obljetnica velike katastrofe: Može li se Černobil dogoditi opet? Rat u Ukrajini Vrijedno 61 milijardu dolara Rusija napala ukrajinske željeznice: Njihov cilj je samo jedan

>> Umrla je studentica (23) koju je u autobusu silovala banda

Nesreća se dogodila pokraj moskovskoga aerodroma Vnukovo prilikom drugog pokušaja prisilnog slijetanja pri čemu se zrakoplov Tupoljev Tu-204 raspao na tri djela.

Djelovi zrakoplova blokirali su autocestu. Zračna luka Vnukovo zatvorena je, a sav promet preusmjeren je na zračne luke Šeremetjevo i Domodedovo.

Avion je letio iz Češke, a u njemu je bilo 8 članova posade. Putnika u avionu nije bilo, a 5 je osoba poginulo. Među njima su pilot i kopilot javlja RT, ostali su ozljeđeni i hitno prevezeni u bolnicu.

Nesreću Tupoljeva možda uzrokovale neispravne kočnice

Neispravne kočnice mogle bi biti uzrok jučerašnjeg iskliznuća i nesreće ruskog zrakoplova Tu-204 ruske tvrtke Red Wings u zračnoj luci Moskva-Vnukovo, izjavio je član istražiteljskog tima.

Istražitelji su izjavili da su proučili crne kutije nastojeći odrediti što je uzrokovalo nesreću, kada je ruski zrakoplov prilikom hitnog slijetanja u zračnu luku Moskva-Vnukovo izletio s piste i raspao se u više komada.

Ukoliko se utvrdi da su uzrok nesreće kočnice, to će biti u skladu s upozorenjem koje su ruske zrakoplovne vlasti još ranije izdale tvrtki Tupoljev u vlasništvu države. Tvrtka je upozorena da riješi probleme s kočnicama zrakoplova koje su možda uzrokovale i klizanje Tupoljeva 204 sa 70 putnika i članova posade na pisti u Sibiru 21. prosinca.

Bilo kakav dokaz da je katastrofa u jeku blagdana mogla biti izbjegnuta pojačat će zabrinutost zbog otprije poznate slabe sigurnosti u ruskom civilnom zračnom prometu.

Zrakoplov Tu- 204 iz pravca češkoga grada Pardubica u subotu je završio let na rubu vrlo prometne autoceste blizu zračne luke Vnukovo gdje se raspao i zapalio na snijegom pokrivenom tlu. Tupoljev Tu-204 je dvomotorni mlazni zrakoplov srednjeg doleta koji može nositi 210 putnika. Prvi puta je predstavljen 1989., a po performansama i ekonomičnosti potrošnje goriva smatra se ekvivalentom Boeinga 757. (T.V. / T.Š. / Hina)

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene