Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skandalozna izjava senatora

Ministricu usporedio s orangutanom: 'Kad vidim njezine slike ne mogu ne pomisliti na sličnost'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Senator i član talijanske stranke Sjeverne Lige, koja se protivi dolasku imigranata u Italiju, uvrijedio je prvu talijansku crnu ministricu u povijesti zemlje Cecile Kyenga, usporedivši je s orangutanom, što je premijer Enrico Letta ocijenio neprihvatljivim.

Na jučerašnjem sastanku u Trevigliju blizu Bergama, senator Roberto Calderoli, poznat po polemiziranju, o ministrici za integracije kongoanskog podrijetla je izjavio: 'Cecile Kyenge može biti ministrica, ali možda bi tu dužnost trebala obavljati u svojoj zemlji. Ponekad surfam internetskim stranicama i gledam fotografije naše vlade. A volim životinje... No kad vidim Kyengine slike, ne mogu ne pomisliti na njezinu sličnost s orangutanom. Ne kažem da je ona orangutan.'

Pročitajte i ovo Eksplozija u hidroelektrani kod Bologne Užas kod Bologne VIDEO Eksplozija u talijanskoj hidroelektrani: Četvero radnika poginulo, za nekolicinom se još traga Slika nije dostupna Podržao Lettu Berlusconi naglo promijenio mišljenje, Italija nije ostala bez vlade

>> SKANDALOZNA izjava političara: 'Sretan sam kad potone brod s imigrantima'

Njegova je izjava u medijima i na društvenim mrežama izazvala brojne ljutite reakcije. Premijer Letta je u nedjelju ujutro službeno reagirao: 'Ono što je danas preneseno u medijima, a odnosi se na izjavu senatora Calderolija o ministrici Kyenge neprihvatljivo je i prelazi sve granice. Letta je izrazio solidarnost i potporu ministrici.

Predsjednik Senata Pietro Grasso od Calderolija je zatražio da se ispriča ministrici Kyenge, a njegova kolegica iz donjeg doma Laura Boldrini Calderolijevu je izjavu nazvala vulgarnom.

Ministrica Kyenge je za Ansu izjavila: 'Osobno me ne diraju Calderolijeve riječi, no žaloste me zbog imidža što ga zbog njih Italija ostavlja.' (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene