Italija je u reseciji. Talijanski statistički ured objavio je u četvrtak procjenu kretanja talijanskog BDP-a u posljednjem lanjskom kvartalu, koja pokazuje da se tamošnje gospodarstvo smanjilo za 0,2 posto.

Galerija


Prema najnovijim podacima, talijanska ekonomija pala je u posljednjem kvartalu 2018. za 0,2 posto, što nakon pada od 0,1 posto u trećem kvartalu znači ulazak u recesiju, prenosi Corrierre della Sera.

Vezani članci Poplavljena Venecija (Foto: AFP)1 - 2 Italija se bori s poplavama i prevelikim brojem turista: "Ako ovako nastavimo, pretvorit ćemo se u prazan grad s lažnim ljudima" Talijanska policija, ilustracija uhićenja (Foto: AFP) Policija u Italiji uhitila ekstremiste koji su planirali raznijeti džamiju

Vijest da je Italija ušla u recesiju nije neočekivana, a na to su ranije upozoravali i MMF i Svjetska banka. Još ranije je Europska komisija priopćila da će Italija ove i iduće godine imati najsporiji rast među zemljama eurozone.

Teško da će Italija sada, službenim ulaskom u recesiju, održati obećanje EU-u o stabilizacijskom programu, a i teško da će doći do prijeko potrebnog novca. Ovo je prvi put od 2013. da je jedna velika europska zemlja ušla u recesiju.