Italija je u reseciji. Talijanski statistički ured objavio je u četvrtak procjenu kretanja talijanskog BDP-a u posljednjem lanjskom kvartalu, koja pokazuje da se tamošnje gospodarstvo smanjilo za 0,2 posto.

Galerija


Prema najnovijim podacima, talijanska ekonomija pala je u posljednjem kvartalu 2018. za 0,2 posto, što nakon pada od 0,1 posto u trećem kvartalu znači ulazak u recesiju, prenosi Corrierre della Sera.

Vezani članci Pad kabine žičare u Italiji Objavljena imena žrtava pada žičare, najmlađa ima dvije godine. Njegova teta: "Ljudi su mi pisali da im je žao. Nisam razumjela zašto to pišu" Pad kabine žičare u Italiji Tuga u Italiji: 14 poginulih u padu žičare. I dijete podleglo ozljedama

Vijest da je Italija ušla u recesiju nije neočekivana, a na to su ranije upozoravali i MMF i Svjetska banka. Još ranije je Europska komisija priopćila da će Italija ove i iduće godine imati najsporiji rast među zemljama eurozone.

Teško da će Italija sada, službenim ulaskom u recesiju, održati obećanje EU-u o stabilizacijskom programu, a i teško da će doći do prijeko potrebnog novca. Ovo je prvi put od 2013. da je jedna velika europska zemlja ušla u recesiju.