Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Crkva je seksualni odnos u najnovijem talijanskom filmu "Mirni


kaos" ocijenila vulgarnim i pokrenula kampanju za uvođenje pravila objektora savjesti i prilikom snimanja, odnosno pravo da glumci odbiju snimati neku scenu ako je smatraju previše vulgarnom ili previše erotičnom prema vlastitoj savjesti.

Vezani članci Papa koristio dizalo za ulazak u zrakoplov - 1 FOTO Papa morao upotrijebiti dizalo za ulazak u avion: Otkrio je hoće li otići u Ukrajinu Zgrada u Zadru - 2 Odluka koja je podigla popriličnu prašinu: Država daruje Crkvi zgradu na jednoj od najatraktivnijih lokacija u Zadru

Don Nicolo' Anselmi, odgovorni u Talijanskoj biskupskoj konferenciji za mlade, napisao je kako od glumca i redatelja kao što je Nanni Moretti i osjećajne glumice kao što je Isabella Ferrari nije očekivao vulgarnu scenu seksa, već "romantičnu, nježnu u trenutku otvorene ljubavi prema životu, djetetu". 

Erotske scene u filmu "Mirni kaos" (Caos calmo) redatelja Antonella Grimaldija bile su danima predmetom rasprava prije izlaska filma, odnosno s tim pisanjima se propagirao izlazak filma u kinodvorane. 

Don Anselmi spočitava i državnoj televiziji RAI što je tome posvetila filmu više prostora nego pokoljima u Keniji te opisuje erotske scene. 

"Dvoje (Moretti i Ferrari) vode ljubav stojeći, odjeveni, bez da se
gledaju u lice. Shvaćam kako se scenu treba čitati u kontekstu filma, ali sam njome ostao zaprepašten i uznemiren", objašnjava don Anselmi te predlaže glumcima odbijanje takvih uloga.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju