Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Italija: Crkva se upliće u stvar seksa na filmskom platnu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Crkva je seksualni odnos u najnovijem talijanskom filmu "Mirni

kaos" ocijenila vulgarnim i pokrenula kampanju za uvođenje pravila objektora savjesti i prilikom snimanja, odnosno pravo da glumci odbiju snimati neku scenu ako je smatraju previše vulgarnom ili previše erotičnom prema vlastitoj savjesti.

Pročitajte i ovo Čuvari Kristova groba Velika tradicija U Betini se održava običaj čuvanja Kristova groba: Pazi se na svaki detalj, a biti dio toga posebna je čast Fra Stjepan Brčina Opleo i po muškarcima VIDEO Pogledajte govor franjevca: "Ona od sebe napravi mačku idola da pola sela trči za njom. Dečki, važno je da ste oprezni, da vam se svašta ne podvali"

Don Nicolo' Anselmi, odgovorni u Talijanskoj biskupskoj konferenciji za mlade, napisao je kako od glumca i redatelja kao što je Nanni Moretti i osjećajne glumice kao što je Isabella Ferrari nije očekivao vulgarnu scenu seksa, već "romantičnu, nježnu u trenutku otvorene ljubavi prema životu, djetetu". 

Erotske scene u filmu "Mirni kaos" (Caos calmo) redatelja Antonella Grimaldija bile su danima predmetom rasprava prije izlaska filma, odnosno s tim pisanjima se propagirao izlazak filma u kinodvorane. 

Don Anselmi spočitava i državnoj televiziji RAI što je tome posvetila filmu više prostora nego pokoljima u Keniji te opisuje erotske scene. 

"Dvoje (Moretti i Ferrari) vode ljubav stojeći, odjeveni, bez da se
gledaju u lice. Shvaćam kako se scenu treba čitati u kontekstu filma, ali sam njome ostao zaprepašten i uznemiren", objašnjava don Anselmi te predlaže glumcima odbijanje takvih uloga.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene