Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Serijski nasilnik

Istukao djevojku pa na suđenju imao bizarnu molbu: "Ne želim u zatvor, moram se brinuti o njima"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Razbojnik koji je primio glavu svoje djevojke i udario njome o kadu molio je suca da ga ne zatvori kako bi mogao paziti na svoje zamorce.

Tristian Hogben (46) osuđen je za okrutni napad koji je uključivao stavljanje ruku na vrat njegove djevojke kako bi je spriječio da govori i više puta je udarao o pod. Tijekom saslušanja o kazni na sudu u Canterburyju, njegov odvjetnik je objasnio da serijski prijestupnik sada očajnički želi biti oslobođen iz zatvora kako bi se brinuo o svojoj farmi zamoraca.

Branitelj Phil Rowley rekao je da je posao uzgoja krznenih stvorenja bio u početnom stadiju kada je Hogben uhićen zbog napada prošle godine i zadržan u pritvoru.

Pročitajte i ovo Hitna pomoć U bolnici je Užas u susjedstvu: Dijete (3) palo kroz prozor stana na beton

Prijatelj se od tada brinuo o životinjama, ali Rowley je rekao da je njegov klijent bio vrlo usredotočen na to da im se vrati što je prije moguće.

"Postoji posao koji treba nastaviti i životinje o kojima se treba brinuti, a on je vrlo usredotočen na to da se vrati vođenju farme zamoraca i zarađivanju za život za sebe i svog prijatelja", rekao je njegov odvjetnik.

Međutim, argument nije dopro do sutkinje te je zaključila da Hogben ne može biti pošteđen zatvora. Dosudila mu je 20 mjeseci zatvora.

Nasilnik i žrtva u vezi su bili oko pet godina, a zajedno su živjeli devet mjeseci kada je on postao nasilan. Tužiteljica Caroline Knight rekla je da je nakon svađe između njih dvoje 7. kolovoza napustila njihov stan oko 18 sati i zaputila se kod prijatelja. Hogben se pojavio "pijan, ali miran", ali se ubrzo naljutio i počeo vikati, rekla je sudu.

"Stavio joj je ruke na vrat kako bi je spriječio da govori, nekoliko puta joj je razbio glavu o pod i, kad je bila u kupaonici, udario joj je glavom o kadu", dodala je Knight, a prenosi Daily Mail.

Pročitajte i ovo Screenshot Vrijedan teret VIDEO Talačka kriza na brodu punom kokaina: Jedan švercer ubio drugoga i bacio ga u more, ostale zatočio

Iako nije bilo medicinskih dokaza, sud je uvažio fotografije modrica na žrtvinoj glavi i ogrebotina na vratu. Hogben je kasnije priznao krivnju za napad.

Hogben, koji ima 21 prethodnu osudu za 30 kaznenih djela uključujući osam za nasilje, bio je osuđen na 16 tjedana uvjetne kazne u vrijeme napada. Kazna je izrečena u svibnju prošle godine zbog kršenja zabrane prilaska i posjedovanja droge.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene