Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Black Friday'

Istražuje se smrt radnika poginulog u stampedu kupaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Newyorška policija intenzivno provjerava snimke sigurnosnih video kamera u trgovini WalMarta na Long Islandu, gdje je gomila kupaca pregazila i usmrtila zaštitar tijekom rasprodaje na tzv. 'Crni petak' poslije Dana zahvanosti, tradicionalnog početka blagdanske kupovine u SAD-u.

Moguće su i kaznene prijave, no identifikacija kupaca s video snimke može se pokazati teškom, rekao je glasnogovornik lokalne policije okruga Nassau, u kojem je trgovina WalMarta u mjestu Valley Stream.

Pročitajte i ovo Radnici Čistoće - 2 A što čini Grad? Još jedan radnik koji je stradao na Jakuševcu javio se Dnevniku Nove TV: ''Noću se često budim i prilikom zvukova se trznem. Strah me za kolege'' Slika nije dostupna Poginuo radnik VIDEO Pripremali nadvožnjak za rušenje, on se srušio sam

Nekoliko drugih radnika je ozlijeđeno dok su pokušavali spasiti kolegu, a kupci koji su ga pregazili bili su nezadovoljni odlukom o zatvaranju trgovine zbog smrtnoga slučaja, navodi policija, kako su u subotu prenijele američke TV mreže.

Najmanje četiri osobe su hospitalizirane, uključujući i jednu ženu u visokoj trudnoći. 

>> Gomila pregazila muškarca tijekom rasprodaje

Nestrpljiva gomila od oko 2.000 kupaca u 5 sati ujutro je srušila na pod nesretnog radnika WalMarta, 34-godišnjeg Jdimytaija Damoura, dok je otvarao vrata i pregazila ga. Točan uzrok njegove smrti još se utvrđuje.

Sindikat koji okuplja dio WalMartovih radnika u subotu je optužio tvrtku da je nemarom pridonijela nepotrebnoj smrti Damora i zatražio istragu.

WalMart, najveći maloprodajni lanac na svijetu izrazio je žaljenje zbog nesretnog događaja, ali je zanijekao odgovornost za smrt radnika.

Na 'Crni petak' su zabilježene dvije žrtve i na Zapadnoj obali SAD, u Palm Desertu u Kaliforniji, gdje je sukob dvojice muškaraca u trgovini igračaka 'Toys 'R' Us', završio pucnjavom u kojoj su ubili jedan drugoga.

Vlasti su u subotu objavile da njihova smrt nije povezana s groznicom kupovine izazvane rasprodajama. Dvojica muškaraca izvukli su pištolje i ubili jedan drugoga, nakon što su se potukle žene koje su bile s njima.

Šerif okruga Riverside Dennis Gutierrez nije želio reći je li incident povezan s bandama na tom području.

Žrtve su identificirane kao Alejandro Moreno (39) i Juan Meza (28). Nitko drugi nije ozlijeđen u pucnjavi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene