Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Istraživanje: Izrael, Iran i SAD imaju najnegativniji imidž

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izrael, Iran i Sjedinjene Države zemlje su s najnegativnijim imidžem, pokazalo je ispitivanje BBC-a, provedeno diljem svijeta, kojim se željelo utvrditi stajalište prema 12 velikih zemalja.

Kanada i Francuska prošle su najbolje u istraživanju, čiji su rezultati objavljeni u utorak rano ujutro u Londonu.

Pročitajte i ovo Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja? Napad na Izrael iron dome VIDEO Koja je tajna Željezne kupole? Pogledajte kako funkcionira najbolja protuzračna obrana na svijetu

Ispitivanje rađeno za svjetski servis British Broadcasting
Corporation, popularni BBC, obuhvatilo je više od 28.000 ljudi, koji su trebali rangirati 12 zemalja - Veliku Britaniju, Kanadu, Kinu, Francusku, Indiju, Iran, Izrael, Japan, Sjevernu Koreju, Rusiju, Sjedinjene Američke Države i Venezuelu - po tome imaju li pozitivan ili negativan utjecaj u svijetu.

Izrael je negativno ocijenilo 56 posto ispitanika, a pozitivno njih 17 posto, dok Iran negativno ocjenjuje 54 posto, a pozitivno 18 posto ispitanih. Sjedinjene Države su na trećem mjestu po broju negativnih ocjena, s 51 posto ispitanika koji ističu negativan utjecaj SAD-a, dok 30 posto njih ocjenjuje utjecaj SAD-a pozitivnim.

Sljedeća je Sjeverna Koreja, koju je negativno ocijenilo 48, a
pozitivno 19 posto ljudi koji su sudjelovali u anketi.

Kanada je ocijenjena najpozitivnijom, s 54 posto onih koji vide u djelovanju njezinih dužnosnika pozitivan utjecaj u svijetu i 14 posto onih koji taj utjecaj ocijenjuju negativnim. Iza Kanade slijede Francuska i Japan.

Ispitanici su odgovarali i na pitanje o ulozi 25-očlane Europske unije - njih 53 posto tu ulogu ocjenjuje pozitivnom, a 19 posto negativnom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene