Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Je li moguće?

Nizozemski znanstvenik predvidio potres? Prije tri dana objavio znakovito upozorenje

Ilustracija
Ilustracija Foto: twitter/Frank Hoogerbeets
Iako potrese prema svim dosadašnjim istraživanjima nije moguće predvidjeti, znanstvenik iz Nizozemske 3. veljače najavio je upravo ono što se u ponedjeljak dogodilo u Turskoj.

Nizozemski istraživač s instituta SSGEOS prije tri dana najavio je mogućnost snažnog potresa upravo na području na kojem se on u ponedjeljak ujutro i dogodio.

Iako je predviđanje potresa nemoguće, zloslutna nagađanja Franka Hoogerbeetsa bila su, nažalost, gotovo pa u potpunosti točna.

Pročitajte i ovo Potres u Turskoj Katastrofalni potresi u Turskoj i Siriji VIDEO Potpuni kaos i beznađe: Više od 3600 poginulih, mnogi noć provode na otvorenom

Hoogerbeets je na svojem Twitteru 3. veljače napisao kako će "prije ili kasnije biti potres magnitude 7,5 u regiji južne i središnje Turske, Jordana, Sirije i Libanona", što se u ponedjeljak ujutro i obistinilo.

 

 

Iako je vrlo vjerojatno riječ o čistoj slučajnosti i nagađanjima, znakovito je kako su se Hoogerbeetsova predviđanja nažalost ostvarila gotovo u potpunosti nakon što je u ponedjeljak u 4:17 jug Turske pogodio katastrofalan potres magnitude 7,8 po Richteru.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Dovoljno smo daleko" "Mogu se očekivati novi potresi": Naš seizmolog objašnjava uzroke strašnog potresa u Turskoj i posljedice za Hrvatsku

Hoogerbeets je jutros na Twitteru napisao kako suosjeća sa svima koji su pogođeni te dodao da su ovi potresi slični onima koji su se dogodili 115. i 526. godine, kada im je prethodila, kako navodi, "kritična planetarna geometrija".

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene