Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Video snimka koju je na internetu u srijedu objavila džihadistička skupina tzv. Islamska skupina navodno prikazuje odrubljivanje glave muškarca za kojeg se tvrdi da je ruski špijun kojeg su ulovili njezini pripadnici i koji je u Iraku i Siriji bio od prošle godine, objavila je promatračka skupina SITE.


Na snimci se vidi muškarac koji sjedi u narančastom kombinezonu i iznosi pojedinosti o tome kako su ga unovačile ruske obavještajne službe.

Vezani članci Joe Biden i Vladimir Putin Putin nakon sastanka s Bidenom: "On je iskusni državnik. Znatno je drugačiji od predsjednika Trumpa" Villa La Grange Ovo je velebna vila Genevi u kojoj će se održati povijesni susret Bidena i Putina

Potom, na drugoj lokaciji, pripadnik IS-a na ruskom jeziku prijeti napadima Rusiji i ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu i onda, kako se čini, odrubljuje glavu čovjeka u kombinezonu.

PUTIN I OBAMA IZA ZATVORENIH VRATA Razgovarali o Siriji i Ukrajini

Ako je istinita, to je prva objava IS-a da ima ruskog zarobljenika. Moskva dosad nije prijavila da ijednog ruskog državljanina drži IS.

SITE tvrdi da je video snimljen u pokrajini Raqqi, glavnom uporištu džihadista u sjevernoj Siriji. Još nema neovisne potvrde autentičnosti snimke. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook