Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Isključena struja makedonskoj vladi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi vlasnik makedonske elektrodistribucije, austrijska firma EVN, zbog 11 milijuna eura duga isključila je struju brojnim državnim institucijama u toj zemlji.

Tri mjeseca nakon što je postala vlasnik makedonske elektrodistribucije, austrijska firma EVN počela je isključivati struju javnim institucijama koje godinama nisu plaćale račune. 

Pročitajte i ovo Osumnjičeni za ubojstvo Vanje Horor u Makedoniji Ovo su osumnjičeni za ubojstvo djevojčice Vanje! Ministar: "Otmicu je organizirao Vanjin otac" - Zbog jednog detalja odmah je priveden Vanja Gjorčevska nema je od ponedjeljka Ovo je Vanja (14), nestala je na putu do škole, traže je cijela regija i Interpol: "Zaista mislim da je oteta!"

Osim ministarstava, struju u Makedoniji nisu plaćali ni sudovi, ali ni najveći proizvođač kruha u Bitoli. Zbog toga tome gradu prijeti nestašica kruha.

Grad Skoplje za uličnu rasvjetu duguje 1.600.000 eura, a Austrijanci su odlučili naplatiti potraživanja od svakog, pa su bez struje ostali i sudovi u Velesu, Kumanovu, Đevđeliji i Prilepu. Osiguranje Vrhovnog suda Makedonije nije dozvolilo radnicima elektrodistribucije da isključe struju, prenosi B92.

Makedoniji prijeti i informativni mrak ako državna i druge nacionalne televizije hitno ne plate dug za struju. Ostale postaje s nacionalnim frekvencijama dijelom koriste kapacitete Makedonske televizije, pa bi isključenje pogodilo i njih.

Ova priča iz susjedstva može biti samo poruka našoj vladi da dobro promisli prije nego se upusti u slične privatizacije u Hrvatskoj, da ne bi i nas pojeo mrak.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene