Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dolijali

ISIL-u i Al-Kaidi teroristi iz BiH slali kodirane šifre, čeka ih 30 godina zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripadnike ISIS-a i Al-Kaide oslovljavali su mučenicima i mudžahedinima.

Na saveznom sudu u Chicagu pojavila se Mediha Salkičević, zvana Medy Ummuluna, jedna od pet bosanskih imigranata u SAD-u koji su prije dva dana uhićeni pod optužbom da su financirali i pomagali pripadnike terorističkih organizacija ISIS-a i Al-Kaide u Siriji i Iraku, prenose američki mediji. Salkičević, majka četvero djece, kazala je kako je razumjela što joj se stavlja na teret.

Pojavila se na sudu

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Spomenuo i hibridni rat Dodik opet šokira! Bošnjačkim političarima poručio da su glupi: "Najbolje je da se raziđemo, neka vam ostane 25 posto teritorija" Ilustracija eskalacija rata Širi se sukob: Amerikanci uzvratili projektilima zbog napada na njihovu vojnu bazu

Ako joj se dokaže krivnja, prema američkim zakonima za aktivnosti pomaganja teroristima, mogla bi dobiti zatvorsku kaznu i do 30 godina zatvora. Odvjetnik optužene poručuje preko medija kako je njegova klijentica nevina, dok se ne dokaže suprotno.

Ovo je dosad najokrutniji ISIS-ov potez

Kako piše novinska agencija AP, u optužnici je navedeno da su ona i još pet BiH državljana koji žive u SAD-u godinama osumnjičeni za korištenje kodiranog jezika u svojoj komunikaciji preko maila i društvenih mreža.

"Mjesta u Iraku i Siriji nazivali su ‘plaža’, osim ovog, oni su koristili i riječi kao što su ‘braća’ i ‘lavovi’, što su termini kojima su označavali militante. Oni su imali i posebne riječi za brojne druge pojedinosti o kojima su razgovarali", piše novinska agencija AP.  (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene