Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Visoki iranski dužnosnik izjavio je da je Teheran spreman za pregovore sa Zapadom o svojem spornom nuklernom programu na temelju međusobnog poštivanja i bez ikakvih preduvjeta, objavila je državna televizija u utorak.


Američki predsjednik Barack Obama dao je Iranu rok do rujna da prihvati ponudu šest svjetskih sila o trgovinskim povlasticama u zamjenu za odustajanje od obogaćivanja urana, ili će se suočiti s oštrijim sankcijama. 'Razgovori bez preduvjeta temeljni su iranski stav u pregovorima o nuklearnome pitanju', rekao je Ali Asghar Soltanieh, iranski izaslanik pri Međunarodnoj atomskoj agenciji.

Vezani članci Slika nije dostupna Sirija: Tijek događaja koji je doveo do bombaškog pokolja u autobusnom konvoju Slika nije dostupna ISPUNJENE SU SVE OBVEZE 'To je važan dan za međunarodnu zajednicu'

'Soltanieh je objavio spremnost Irana za sudjelovanje u pregovorima sa Zapadom utemeljenima na uzajamnom poštivanju', prenijela je državna televizija. Iran je slične izjave davao i u prošlosti, no čini se da je politička nestabilnost nakon spornih predsjedničkih izbora u lipnju umanjila šanse za dijalogom o nuklearnom sporu. (Hina)