Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iran je upozorio kako će vrlo odlučno odgovoriti EU-u ukoliko ta institucija i dalje bude ustrajala na politici sankcija, kad je riječ o nuklearnom programu Teherana, stoji u na internetskim stranicama iranske Press TV.


EU 'će dobiti odlučan i adekvatan odgovor od Irana, ukoliko nastavi provoditi svoju politiku sankcija', stoji na internetskim stranicama na engleskom jeziku. To je u četvrtak njemačkom državnom tajniku za vanjske poslove Wolfu-Ruthartu Bornu već kazao potpredsjednik države Ali Ahani. Taj je iranski dužnosnik europsku politiku prema Iranu nazvao 'beskorisnom i prevrtljivom', kad je riječ o diplomaciji i sankcijama.

>> Iran: UN-ove sankcije su ‘ilegalne i nevažeće’

Vezani članci Američki predsjednik, Joe Biden Biden kratko i jasno o ukidanju sankcija Iranu: ''To nije moguće'' Slika nije dostupna Teheran: Čak i SAD može sudjelovati u iranskim nuklearnim projektima

'Politika sankcija prema Iranu, zbog njegova nuklearnog programa neće pomoći u rješenju sukoba, ali će napraviti štetu mnogim europskim tvrtkama', kazao je. EU je u četvrtak odlučio protiv Irana donijeti još oštrije sankcije od onih za koje je 9. lipnja glasovalo UN-ovo Vijeće sigurnosti. Ahani je također kazao kako ni te sankcije neće spriječiti Teheran da nastavi sa svojim nuklearnim programom, prenijela je Irna. (Hina)