Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Krše povelju'

Iran: UN-ove sankcije su ‘ilegalne i nevažeće’

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iran je nazvao UN-ove sankcije protiv svojega nuklearnog programa ‘ilegalnima’ i okrivio je SAD, glavnog predlagača sankcija, za širenje nuklearnog oružja diljem svijeta.

U priopćenju iranskog Vrhovnog nacionalnog vijeća navodi se da ove sankcije krše povelju UN-a te da ih treba opozvati. ‘Ulazak Vijeća sigurnosti UN-a u mirne nuklearne aktivnosti Irana je ilegalan i nevažeći’, stoji u priopćenju i dodaje se da Vijeće sigurnosti UN-a treba brzo ispraviti svoje prošle pogreške.

Pročitajte i ovo Iranski dronovi Ususret novim sankcijama Iran predstavio nove dronove-kamikaze: Slične onima koje Rusi koriste u Ukrajini Dmitrij Medvedev Tenzije Medvedev upozorio SAD: "Dogodilo se neočekivano, na to se mora odgovoriti"

>> SAD proširio jednostrane sankcije Iranu

Iran je nazvao SAD glavnim krivcem za ‘uporabu, proizvodnju i širenje nuklearnog oružja’ i ismijao ga je zbog neuspjeha da zaustavi curenje nafte iz bušotine u Meksičkom zaljevu. ‘Kako može jedan režim koji nije u stanju zaustaviti curenje nafte dobiti povjerenje svijeta glede smanjenja svog nuklearnog arsenala koji predstavlja najveću prijetnju svijetu?’, stoji u priopćenju iranskog Vrhovnog nacionalnog vijeća. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene