Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iranski dužnosnik zadužen za pitanje nuklearnog programa isključio je svaku mogućnost da njegova vlada obustavi proces obogaćivanja urana, kao što to traži Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda, prenijela je u četvrtak iranska televizija.


"Islamska Republika nije spremna pregovarati o svojim nuklearnim pravima", kazao je Ali Laridžani u telefonskom razgovoru s visokim predstavnikom EU za vanjsku politiku i sigurnost Javierom Solanom.

Vezani članci Koronavirus u Iranu Unatrag tjedan dana imaju 20.000 zaraženih dnevno, predsjednik okrivio britanski soj: "Nažalost, od danas imamo četvrti val pandemije..." Slika nije dostupna Iran ne želi medicinske izotope SAD-a

"Iran neće prihvatiti nikakav preduvjet, bilo da se radi o suspenziji ili kraćem prekidu. Općenito govoreći, obustava procesa obogaćivanja urana ne može biti niti preduvjet niti rezultat pregovora sa skupinom 5 plus 1" (SAD, Rusija, Kina, Francuska, Velika Britanija i Njemačka), prenosi iranska televizija Laridžanijeve riječi.

Iranski dužnosnik je optužio velike sile da imaju dvojaka mjerila, te da to pokazuje da nisu istinski predane pregovorima.

Laridžani i Solana su u razgovoru spomenuli i mogućnost nastavka pregovora o osjetljivom nuklearnom dosjeu, te se na kraju složili da će "ostati u kontaktu".