Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Iran ne obustavlja obogaćivanje urana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranski dužnosnik zadužen za pitanje nuklearnog programa isključio je svaku mogućnost da njegova vlada obustavi proces obogaćivanja urana, kao što to traži Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda, prenijela je u četvrtak iranska televizija.

"Islamska Republika nije spremna pregovarati o svojim nuklearnim pravima", kazao je Ali Laridžani u telefonskom razgovoru s visokim predstavnikom EU za vanjsku politiku i sigurnost Javierom Solanom.

Pročitajte i ovo Sayyed Ali Khamenei Situacija se zaoštrava Predsjednik Irana najavio: "Svaki izraelski odgovor dočekat ćemo s još jačim udarom" Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja?

"Iran neće prihvatiti nikakav preduvjet, bilo da se radi o suspenziji ili kraćem prekidu. Općenito govoreći, obustava procesa obogaćivanja urana ne može biti niti preduvjet niti rezultat pregovora sa skupinom 5 plus 1" (SAD, Rusija, Kina, Francuska, Velika Britanija i Njemačka), prenosi iranska televizija Laridžanijeve riječi.

Iranski dužnosnik je optužio velike sile da imaju dvojaka mjerila, te da to pokazuje da nisu istinski predane pregovorima.

Laridžani i Solana su u razgovoru spomenuli i mogućnost nastavka pregovora o osjetljivom nuklearnom dosjeu, te se na kraju složili da će "ostati u kontaktu".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene