Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Irak: Bomba na dječjem igralištu, 5 mrtvih, više od 20 ranjenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bombaš prerušen u prodavača slatkiša ubio je pet osoba, među kojima i dva policajca, a ranio više od 20 osoba, uglavnom djece, kada je detonirao bombu skrivene među igračkama, na blagdan Ramazanskog bajrama.

Napad se dogodilo samo dan nakon što su američke snage ubile devetero djece i šest žena u zračnome napadu na vođe iračkog ogranka Al Qaide u području koje se smatra jednim od uporišta islamskih militanata.

Pročitajte i ovo Šef splitskog kotara noćas provalio u igralište NItko mu nije odgovarao FOTO Šef splitskog kotara noćas provalio u igralište: Brusilicom prepilio lokot, a cijelu akciju objavio na društvenim mrežama Ilustracija Pet okrivljenika USKOK podigao optužnicu protiv policajaca: Otvorili vatru pa lažirali izvješće

Bombaš, potencijalni samoubojica, u mjestu Tuz Khurmato ušao je na dječje igralište i aktivirao eksploziv skriven u kolicima s dječjim igračkama i slatkišima.

Jedno sedmogodišnje dijete je poginulo i 35-godišnji muškarac, a 23 osobe su ranjene, uglavnom djeca, kazao je za agenciju France presse policijski satnik Hiwa Abdallah.

Bombaš nije poginuo već je teško ranjen i prebačen je u bolnicu nakon što mu je bomba otkinula nogu te izgorio velik dio tijela.

Grad Tuz Khumrato nalazi se 75 kilometara južno od Kirkuka, poglavito nastanjenog Turkmenima i šijitima, no u predgrađu žive suniti, a ondje su navodno aktivni i borci iračkog ogranka Al Qaide.

Eksplozija na dječjem igralištu počinjena je na Ramazanski bajram, kojim završava muslimanski sveti mjesec posta. Od američke invazije na Irak u ožujku 2003., tisuće osoba, muškaraca, žena i djece, ubijeno je u atentatima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene