Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kao iz horor filmova

Inkvizicija u školi: Učenike tukli i vezali lancima u podrumu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pakistanska policija spasila je 53 učenika, od kojih neke u dobi od samo 7 godina, koji su bili vezani lancima u podrumu jedne vjerske škole u gradu Karachiju.

Bivši učenici, uključujući i jednog 8-godišnjaka ispričali su istražiteljima kako su ih u školi redovito tukli, vezali lancima i kukama te zatvarali u prostorije u podrumu. Vrhunac 'edukacije' bila je soba koju su zvali 'ćelija za mučenje'.

Pročitajte i ovo Ilustracija Plastične operacije Profesori u susjedstvu bijesni: Učenice ne mogu vježbati zbog implantata u stražnjici, a evo što rade dječaci Srednja škola u Samoboru Prekinuta nastava Drama u školi u Samoboru: "Djeca su masovno počela kašljati, digli smo na noge sve službe"

'Tijekom racije u školi spašeno 53 učenika, od kojih dvoje 7-godišnjaka i jedan 8-godišnjak', kazao je policijski inspektor Naeem Akram.

Policija je kazala kako su u školi rekli da su ih bacili u lance jer su bili ovisnici o drogama 'pa su ih željeli rehabilitirati', no puno detalja je za sada još nejasno. Policija ne želi izlaziti u javnost s puno detalja dok ne pregledaju sve dokaze.

Reporter AFP-a izvijestio jekako je u podrumu škole bio pravi labirint soba u kojima su pronađeni lanci i kuke.

Azmat Ulla, 17-godišnji učenik, ispričao je novinarima kako ga je otac poslao u vjersku školu jer je imao nekoliko napadaja.

'Vodio me kod nekoliko duhovnih iscjelitelja koji su mu rekli da sam žrtva crne magije. Prije 3 mjeseca me posalo u ovu školu. Moj otac plaća 3.000 rupija mjesečno (oko 34 dolara) kao naknadu za to da od mene naprave normalnu osobu. No, ja i dalje imam napadaje unatoč tomu što su me vezali lancima i svakodnevno me brutalno tukli štapovima', ispričao je Azmat.

Mohammad Ashraf je ispričao kako je u školu poslao svojeg 8-godišnjeg sina Mushtaqa Ahmeda jer je vjerovao kako će tamo dobiti religijsku naobrazbu. 

'Nisam znao da ih tamo nemilosrdno tuku. Moj sin više neće ići u tu školu', kazao je Mohammad.

Vjerske škole (Madrassas) u Pakistanu uglavnom pohađaju djeca siromašnih obitelji jer im je to jedina izobrazba koju si mogu prijuštiti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene