Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Teksasu je u četvrtak navečer pogubljen 38-godišnji muškarac zbog silovanja i ubojstva i to je drugo pogubljenje ove godine u Sjedinjenim Državama, doznaje se od zatvorski vlasti.


Rodrigo Hernandez, usmrćen injekcijom, osuđen je na smrt jer je 1994. oteo 38-godišnju ženu s parkinga trgovinskog centra, zadavio, silovao i bacio tijelo u kantu za smeće, dodao je isti izvor.

Osam godina kasnije je na temelju DNK analize pronađen nakon jednog prekršaja u Michigenu. Od siječnja 2012. su suspendirana četiri pogubljenja, a petom osuđeniku je kazna promijenjena u doživotni zatvor, prema podacima Centra za informacije o smrtnim kaznama.

Broj pogubljenja u SAD-u je u padu. 2011. je pogubljeno 43 osuđenika, od kojih 13 u Teksasu, ili upola manje od 1999. rekordne godine nakon što je 1976. ponovno uvedena smrtna kazna. (Hina)

Vezani članci Japan pogubio još šest članova kulta odgovornog za napad sarinom (Foto: AFP) Pogubljeno još šest članova kulta odgovornog za napad u kojem je ubijeno 13, a ozlijeđeno 6000 ljudi Slika nije dostupna Indija pogubila organizatora napada u Mumbaiju 1993.