Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drugi osuđenik na smrt ove godine

Injekcijom pogubljen 38-godišnji muškarac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Teksasu je u četvrtak navečer pogubljen 38-godišnji muškarac zbog silovanja i ubojstva i to je drugo pogubljenje ove godine u Sjedinjenim Državama, doznaje se od zatvorski vlasti.

Rodrigo Hernandez, usmrćen injekcijom, osuđen je na smrt jer je 1994. oteo 38-godišnju ženu s parkinga trgovinskog centra, zadavio, silovao i bacio tijelo u kantu za smeće, dodao je isti izvor.

Osam godina kasnije je na temelju DNK analize pronađen nakon jednog prekršaja u Michigenu. Od siječnja 2012. su suspendirana četiri pogubljenja, a petom osuđeniku je kazna promijenjena u doživotni zatvor, prema podacima Centra za informacije o smrtnim kaznama.

Broj pogubljenja u SAD-u je u padu. 2011. je pogubljeno 43 osuđenika, od kojih 13 u Teksasu, ili upola manje od 1999. rekordne godine nakon što je 1976. ponovno uvedena smrtna kazna. (Hina)

Pročitajte i ovo Požari bjesne Teksasom bjesne Teksasom FOTO Požari izvan kontrole: Evakuirano i postrojenje za nuklearno oružje - "Molite se i spakirajte" Ilustracija U pritvoru Kina osudila australskog pisca na smrt: Suđenje je bilo tajno, mučen je mjesecima

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene