U potresu i tsunamiju koji je nakon njega pogodio Indoneziju poginulo je najmanje 844 ljudi.

Galerija


Najmanje 1200 zatvorenika pobjeglo je iz tri zatvora u Indoneziji nakon što je tu zemlju pogodio potres jači od 7 stupnjeva. Njih gotovo 900 pobjeglo je iz dva zatvora u gradu Paluu nakon što su zidovi oštećeni u potresu.

Vezani članci Ilustracija (Foto: AFP) Splitski dileri u zatvoru zlostavljali zatvorenika: Ucjenjivali ga, tukli i prijetili da će mu silovati djevojku i sestru Ulaz u zatvor Remetinec (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL) U nevjerojatnom pokušaju bijega iz zatvora ozlijeđeni policajci: Pobuna prekinuta tek nakon dolaska pojačanja

"U početku je sve bilo u redu. Ali nedugo nakon potresa ispod zgrade je počela izbijati voda, što je izazvalo paniku. Siguran sam da su pobjegli zbog straha. To je za njih bilo pitanje života i smrti", rekao je dužnosnik Ministarstva pravde Sri Puguh Utami, prenosi Sputnik.

Još tristotinjak zatovrenika pobjeglo je iz zatvora Donggala, koji je usto i zapaljen. Iz Ministarstva je priopćeno da su zatvorenici nakon potresa zatražili da vide svoje obitelji te da su pobjesnili nakon što im je taj zahtjev odbijen.

U potresu i tsunamiju koji je nakon njega pogodio Indoneziju poginulo je najmanje 844 ljudi.