Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potpuni raspad sustava

Pobjeglo više stotina zatvorenika: ''Siguran sam da su pobjegli zbog straha. To je za njih bilo pitanje života i smrti''

Indonezijski policajac, ilustracija (Foto: AFP)
Indonezijski policajac, ilustracija (Foto: AFP) Afp
Aktualno Galerija Indonezijski policajac, ilustracija (Foto: AFP) Indonezijski policajac, ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp Indonezijski policajci, ilustracija (Foto: AFP) Indonezijski policajci, ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp +0 Uhićenje u Indoneziji, ilustracija (Foto: AFP) Galerija 1/3 >>
U potresu i tsunamiju koji je nakon njega pogodio Indoneziju poginulo je najmanje 844 ljudi.

Najmanje 1200 zatvorenika pobjeglo je iz tri zatvora u Indoneziji nakon što je tu zemlju pogodio potres jači od 7 stupnjeva. Njih gotovo 900 pobjeglo je iz dva zatvora u gradu Paluu nakon što su zidovi oštećeni u potresu.

Pročitajte i ovo Teretni brod - 1 Traže oslobođenje kapetana Bekavca Sindikat pomoraca apelira na Ministarstvo: "Ovo je kriminalizacija pomoraca, cijeli slučaj jako je čudan" Ilustracija drama u otočnoj državi Osuđeni kriminalci neće u zatvor? "Prenatrpani su i postali su leglo za više kriminala"

"U početku je sve bilo u redu. Ali nedugo nakon potresa ispod zgrade je počela izbijati voda, što je izazvalo paniku. Siguran sam da su pobjegli zbog straha. To je za njih bilo pitanje života i smrti", rekao je dužnosnik Ministarstva pravde Sri Puguh Utami, prenosi Sputnik.

Još tristotinjak zatovrenika pobjeglo je iz zatvora Donggala, koji je usto i zapaljen. Iz Ministarstva je priopćeno da su zatvorenici nakon potresa zatražili da vide svoje obitelji te da su pobjesnili nakon što im je taj zahtjev odbijen.

U potresu i tsunamiju koji je nakon njega pogodio Indoneziju poginulo je najmanje 844 ljudi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene