Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opće nezadovoljstvo praznim obećanjima

Indijski seljaci vježbaju gađanje političara cipelama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neobičan zahtjev indijskih političara usred kampanje za parlamentarne izbore. Traže zaštitu od napada cipelama.

Ovim je ljudima dosta praznih obećanja za glas na izborima. Političari ih obilaze, kunu se u promjene i odlaze. Prođu izbori i sve ostaje po starom. Nezadovoljni birači odlučili su u ovoj kampanji za parlamentarne izbore prirediti neuobičajen doček političara. U Indiji, kao i u nekim drugim dijelovima svijeta, bacanje cipela na neku osobu smatra se velikom uvredom. Gađanje vježbaju na lutkama. Žele biti sigurni da će pogoditi cilj.

Pročitajte i ovo Tomislav Sokol plesao u noćnom klubu Od šanka do podija Nije Sokol jedini koji voli plesati: Pogledajte kako partijaju i drugi hrvatski političari Slika nije dostupna Nakon povijesnog razgovora 'Smrt Americi': Iranskog predsjednika gađali cipelama

'Vježbamo gađanje cipelom tako da ako ijedan političar dođe u naše selo, cipela ga pogodi posred lica. Radimo ovo jer ovdje nema nikakvog napretka', objašnjava Shiv Prasad, mještanin Rurve.

Bijes birača prvi je osjetio ministar unutarnjih poslova. Gađao ga je novinar, ali ga nije pogodio. Ministar se lagano sagnuo i okrenuo glavu i tako izbjegao tenisicu bačenu iz prvog reda u dvorani. Posljednja je meta bio kandidat za premijera Lal Krishna Advani. Njega je papučom gađao član stranke na predizbornom skupu.

Do sada je najpoznatije bacanje cipele bilo na američkog predsjednika Busha,a gađan je i kineski premijer. Mete su do sada uvijek bili političari.

Indijski političari traže podizanje metalnih mreža na skupovima i jače mjere sigurnosti. Čak su od članova svojih stranaka zatražili da izuju cipele prije skupova. Nezadovoljni birači im poručuju jaki ste na riječima, ali slabi na djelima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene