Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Neobičan zahtjev indijskih političara usred kampanje za parlamentarne izbore. Traže zaštitu od napada cipelama.


Ovim je ljudima dosta praznih obećanja za glas na izborima. Političari ih obilaze, kunu se u promjene i odlaze. Prođu izbori i sve ostaje po starom. Nezadovoljni birači odlučili su u ovoj kampanji za parlamentarne izbore prirediti neuobičajen doček političara. U Indiji, kao i u nekim drugim dijelovima svijeta, bacanje cipela na neku osobu smatra se velikom uvredom. Gađanje vježbaju na lutkama. Žele biti sigurni da će pogoditi cilj.

Vezani članci Političari vole sport - 1 VIDEO Sportom se bave i naši političari, ali bilo je tu i nekih padova: Pogledajte kako je to izgledalo Slika nije dostupna VIDEO: Gađao Busha, a sada je i sam na meti cipele

'Vježbamo gađanje cipelom tako da ako ijedan političar dođe u naše selo, cipela ga pogodi posred lica. Radimo ovo jer ovdje nema nikakvog napretka', objašnjava Shiv Prasad, mještanin Rurve.

Bijes birača prvi je osjetio ministar unutarnjih poslova. Gađao ga je novinar, ali ga nije pogodio. Ministar se lagano sagnuo i okrenuo glavu i tako izbjegao tenisicu bačenu iz prvog reda u dvorani. Posljednja je meta bio kandidat za premijera Lal Krishna Advani. Njega je papučom gađao član stranke na predizbornom skupu.

Do sada je najpoznatije bacanje cipele bilo na američkog predsjednika Busha,a gađan je i kineski premijer. Mete su do sada uvijek bili političari.

Indijski političari traže podizanje metalnih mreža na skupovima i jače mjere sigurnosti. Čak su od članova svojih stranaka zatražili da izuju cipele prije skupova. Nezadovoljni birači im poručuju jaki ste na riječima, ali slabi na djelima.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju